9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajClinica Vitaplus, precizie în diagnostic şi soluţii în tratarea patologiei pacienților

Clinica Vitaplus, precizie în diagnostic şi soluţii în tratarea patologiei pacienților

Calitatea actului medical în clinica Vitaplus se bazează pe aparatura performantă și pe pregătirea permanentă a medicilor, fiind cunoscut faptul că urologia este una dintre cele mai tehnologizate specialități (laser, endoscop, tehnici laparoscopice etc.). Medicii specialiști în urologie dr. Cristina Florea și dr. Cosmin Mititelu ne-au vorbit despre câteva afecțiuni frecvent diagnosticate și tratate în clinica Vitaplus.

Montarea de stent ureteral

Atunci când în calea eliminării urinei din tractul urinar superior apare un obstacol precum litiaza renală, stenozele ureterale, sarcina – prin compresia extrinsecă exercitată asupra ureterului, pacientul resimte durerea lombară determinată de blocajul urinar (hidronefroza), dificultăți la urinare. În urma stagnării urinei apare infecția, cu complicațiile ulterioare ale acesteia.
La acești pacienți se impune montarea de stent ureteral „jj“ unilateral/bilateral pentru drenajul urinei, în vederea reducerii durerii determinate de un calcul, drenării unei infecții renale, pentru vindecarea ureterului după diferite intervenții chirurgicale și chiar pentru diferite afecțiuni renale care necesită drenaj permanent (malformații, stenoze ureterale).
Având în vedere faptul că într-o clinică de urologie este o operație ce se efectuează zilnic, putem spune că nu este o operație complicată, pacientul recuperându-se în decurs de câteva ore.

Cistoscopia

Este metodă de diagnostic a mai multor afecțiuni urologice precum tumora vezicală, adenomul de prostată, stricturile de uretră, calculi vezicali, malformații ureterale, ce constă în examinarea endoscopică a cavității vezicale. Se impune efectuarea cistoscopiei în momentul în care pacientul prezintă hematurie (urinatul cu sânge), imposibilitatea de a urina (globul vezical), precum și alte manifestări.

Incontinența urinară

Starea de jenă, combinată cu credința că această suferință este o consecință a nașterilor repetate sau un proces natural al îmbătrânirii, le descurajează pe femei să ceară ajutor specializat. Din punct de vedere psihologic și social, incontinența urinară are implicații asupra calității vieții pacientelor, acestea limitându-și activitățile fizice, viața socială și profesională. Pacientele dezvoltă adesea anxietate, depresie, sentimentul de marginalizare.
Cura incontinenței urinare de efort prin montare de bandeletă suburetrală se indică la femeile cu ruptură de perineu, pierderi de urină la eforturi minime (tuse, strănut etc.).
Lista completă a serviciilor clinicii VITAPLUS, precum și punctele de lucru în care oferă servicii medicale (majoritatea specialităților având contract cu CAS) o găsiți accesând www.vitaplusmedical.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS