14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajTrotinetele E-TWOW, în primul proiect de ride sharing din România

Trotinetele E-TWOW, în primul proiect de ride sharing din România

 

E-TWOW este un brand cu recunoaștere internațională, având piață de desfacere în peste 48 de țări și două fabrici unde dezvoltă vehicule electrice de ultimă generație, o fabrică în China și o fabrică cu peste 100 de angajați în Craiova. Popularitatea de care se bucură brandul E-TWOW se datorează tehnologiilor inovative înglobate în trotinetele E-TWOW, acestea fiind primele vehicule electrice cu 2 roți pe care a fost integrat un sistem de recuperare a energiei prin frânare electromagnetică.

În spatele brandului stă o echipă tânără de manageri, reprezentată de Andreea Pașoi Sîrbu și Ovidiu Pașoi Sîrbu, care au consolidat poziția companiei E-TWOW ca lider mondial în domeniul trotinetelor electrice. Odată împlinit acest scop, conducerea E-TWOW și-a propus să dezvolte un sistem de închiriere a trotinetelor electrice, sistem care să poată fi adaptat la nevoile oricărei organizații sau comunități. Proiectul de închiriere a trotinetelor a început în 2017 și a fost testat în Europa și SUA sub forma unei soluții de mobilitate urbană. Cererea pentru o astfel de soluție de transport urban a apărut în cele din urmă și în România, iar în urma unui parteneriat al companiei E-TWOW cu Primăria Municipiului Timișoara a luat naștere primul proiect din România de închiriere a trotinetelor electrice ca mijloc de transport public.

Închirierea trotinetelor pentru transportul urban este un concept ce s-a dezvoltat rapid în ultimii ani, dat fiind faptul că trotinetele electrice sunt cea mai eficientă soluție pentru evitarea traficului în orașele aglomerate. Acest concept, cunoscut sub numele de ride sharing, implică închirierea trotinetelor prin intermediul unei aplicații mobile. Primăria Municipiului Timișoara a văzut potențialul unei astfel de soluții de transport urban și a dorit integrarea acestui concept în sistemul STTP (Societatea de Transport Public Timișoara), astfel încât posesorii cardurilor STPT să poată să aibă acces la o gamă variată de soluții de transport prin intermediul unui singur card de călătorii. Primăria Municipiului Timișoara a ales compania E-TWOW pentru dezvoltarea proiectului de ride sharing cu trotinete și integrarea acestuia în sistemul STPT. E-TWOW a fost prima opțiune, fiind singura companie românească ce putea să dezvolte întreg sistemul de ride sharing, de la producția trotinetelor, la producția standurilor de încărcare și la dezvoltarea unei aplicații mobile inteligente.

Pentru prima fază a proiectului, Primăria Municipiului Timișoara a achiziționat o flotă de 25 de trotinete electrice și trei standuri de încărcare, pe care le-a amplasat în campusul universitar. În faza de testare a proiectului, trotinetele se vor închiria gratuit de către orice persoană care deține un card valid STPT. Întrucât timișorenii sunt deschiși către tot ceea ce înseamnă sustenabilitate urbană, primăria se așteaptă la un feedback pozitiv și intenționează să achiziționeze alte 100 de trotinete în viitorul apropriat.

Soluția de mobilitate urbană dezvoltată de compania E-TWOW are la bază binecunoscuta trotinetă electrică, în jurul căreia s-a dezvoltat un sistem integrat compus din standuri de încărcare, aplicație mobilă și servicii de mentenanță. În ultimii ani, E-TWOW a investit în extinderea departamentului de Cercetare și Dezvoltare, iar în prezent, pe lângă trotinete și standuri de încarcare, compania dezvoltă și sisteme wireless de încărcat acumulatori, softuri ce integrează tehnologii IOT și sisteme GPS, dar și aplicații mobile pentru Android și iOS.

Soluția de ride sharing dezvoltată de E-TWOW poate fi implementată de municipalități, dar este potrivită și pentru corporații și afaceri locale, care doresc să implementeze o alternativă eficientă de transport pentru angajați și clienți. Pe piețele din Europa și SUA, E-TWOW a dezvoltat mai multe astfel de parteneriate în industria hotelieră și în sistem corporativ cu reprezentanțe de mașini.

Trotineta electrică, ca soluție de transport, este adecvată pentru orice persoană care are nevoie să se deplaseze zilnic, dar spre deosebire de un vehicul personal, o trotinetă închiriată este accesibilă ca preț și nu vine cu costuri de proprietate și întreținere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS