5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajDiferențele dintre motosapă și motocultor și tipurile de motocultoare existente

Diferențele dintre motosapă și motocultor și tipurile de motocultoare existente

Timpurile se schimbă, tehnologia evoluează, dar unele lucruri rămân constante. Cum ar fi nevoia omului de alimente, de hrană, deci și de muncă a pământului. Din fericire, nu mai e nevoie să muncim pământul în stilul arhaic, bazat pe forța brută a brațelor. Avansul tehnologic ne-a ieșit încă o dată în întâmpinare și ne-a oferit motocultoarele și motosapele, pentru cei care muncim pământul la scară mică sau medie.

Motocultor – oferte:

Un motocultor este cea mai bună investiție pe care o putem face în calitate de mici fermieri sau doar de pasionați ai muncii pământului de lângă casă. În funcție de buget și de necesități, avem motocultoare de diverse capacități, diverse utilizări, cu diverse tipuri de alimentare și cu diverse prețuri.
Motocultorul e motosapă, dar motosapa nu e motocultor.

 

Înainte să vorbim însă despre motocultoare, să lămurim una din confuziile pe care mulți le fac atunci când vine vorba despre aceste aparate. Motocultor sau motosapă? Pentru că până la un punct aceste două utilaje fac același lucru, e ușor de înțeles de ce unii le confundă. Diferența constă însă în faptul că motosapa este o mașină pentru lucrat pământul la care nu se pot atașa alte accesorii pentru lucratul și întreținerea solului și, așa cum îi spune și numele, se folosește doar la săpat pământul. Adică la mărunțirea solurilor din grădini, sere, solarii etc.

Motocultorul poate fi folosit atât ca o motosapă, cât și pentru alte operațiuni de cultivare și întreținere a solului. Aceste utilaje pot fi echipate cu o gamă completă de accesorii: plug, rariță, cultivator, remorcă etc.

Motocultor – oferte
În plus, o motosapă este recomandată pentru utilizare pe suprafețe mici de pământ și pe soluri ușoare și semiușoare. Un motocultor, în funcție de tipul său, poate fi utilizat și pe suprafețe mari de pământ și poate fi folosit și pe soluri grele.

Acum ca am reușit, sperăm noi, să mai risipim din nelămuririle cu privire la diferențele dintre motosape și motocultoare, să vedem câte tipuri de motocultoare avem.
Motocultoarele pe benzină, cele mai răspândite

Din punct de vedere al tipului de alimentare, există două categorii mari: motocultor cu carburant și motocultor electric. Cele mai răspândite sunt, însă, cele cu carburant. Acestea, la rândul lor, se pot împărți în două subcategorii: motocultor cu benzină și motocultor cu motorină.

Motocultoare, de la Hobby până la profesionale

Din punct de vedere al sistemului de funcționare, motocultoarele sunt de tip Hobby, semiprofesionale și profesionale.

Motocultor – oferte

Un motocultor hobby este un utilaj care folosește sistem de transmisie cu melc-roată melcată sau cu transmisie prin curea de la motor la distribuție și cu lanț de la distribuție la freze. Puterea sa îl face ideal pentru suprafețe de lucru de până în maximum 5000 de metri pătrați.

Un motocultor semiprofesional este recomandat pentru suprafețe de pământ între 5000 și 10.000 de metri pătrați. Acesta folosește lanț și cutie de viteze și freze cu lățimi mai mari decât un motocultor hobby.
În fine, un motocultor profesional poate fi folosit pentru suprafețe de peste 10.000 de metri pătrați și folosește transmisia de la cutia de viteze la freze prin ansamblul de pinioane conice. Transmisia de la motor la cutie se realizează prin ambreiaj fie în mediu uscat, fie în baie de ulei.

Diferențele dintre motocultarele Hobby, semiprofesionale și profesionale se fac și la nivelul adâncimii la care pot lucra solul. Un motocultor profesional poate ajunge până la 22-25 de centimetric adâncime, în timp ce un motocultor hobby nu ajunge la 20 de centimetric adâncime.
Așadar, în funcție de suprafața de teren pe care o ai de muncit, de tipul de sol și de preferințele în materie de alimentare ale utilajului, acum știi ce tip de motocultor ți se potrivește cel mai bine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS