1 C
Craiova
vineri, 27 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Bani & Afaceri Publireportaj Inovație  în ecografia cardiacă - ecocardiografie 4D la Centrul Medical SPERANŢA

Inovație  în ecografia cardiacă – ecocardiografie 4D la Centrul Medical SPERANŢA

Abilitatea de a diagnostica și a trata pacienții mai devreme și cu mai multă precizie este esențială pentru câștigarea războiului împotriva bolilor de inimă. 

Progresele în ecografie, prin ecocardiografia 3D și 4D, au adus o îmbunătățire semnificativă în practica cardiologică de diagnostic. Diagnosticarea cât mai rapidă şi mai exactă a unei boli şi tratarea acesteia sunt foarte importante pentru că duc la evitarea internărilor în spitale pentru boli de inimă și a accidentelor vascular cerebrale.  In acelasi timp,  pot fi evitate tratamentele inutile la pacientii la care nu este nevoie sau , din contra, se poate institui mult mai devreme tratamentul specific medicamentos sau interventional, inainte ca boala sa fie deja complet instituita.Persoanele care au risc cardiovascular (hipertensiune arterială, colesterol ridicat, diabet) şi urmează un tratament adecvat îşi reduc pe termen mai lung cheltuielile de sănătate prin evitarea bolilor cardiovasculare şi cerebrovasculare (atac de cord, stop cardiac, accident vascular cerebral etc) şi pot să fie active mai mult timp şi să aibă o viaţă normală.

Bolile cardiace sunt foarte variate si au o evolutie in timp ce poate fi surprinsa precoce  , inainte sa se constituie forma lor completa si severa . Ecografia 4D ajuta in acest sens si este indicata sa se efectueze si daca ecografia 2D prezinta modificari , dar si nu numai.
La Centrul Medical SPERANȚA se poate efectua o ecografie cardiacă 4D, cu măsurători complexe şi complete, comparabilă cu o ecografie făcută în cele mai avansate centre medicale din Europa.

Ultrasunetele 3D permit imagistica și analiza structurilor cardiovasculare, precum și mișcarea lor în timp și spațiu, făcând posibilă crearea unui set de date 4D.
Această metodă oferă informații suplimentare, care măresc specificitatea și sensibilitatea examinării, făcând DIAGNOSTICUL MAI PRECIS încă din stadiul subclinic, durează mai mult decât ecocardiografia clasică, iar timpul de examinare depinde de patologia de bază.

La Centrul Medical SPERANŢA, medicii cardiologi folosesc unul dintre cele mai avansate echipamente pentru efectuarea unui ecocardiografii atât standard, cât și în 3 sau 4 dimensiuni.

Ecocardiografia 3D și 4D a adus o îmbunătățire semnificativă în practica cardiologică diagnostică.
De fapt, în comparație cu ultrasunetele standard 2D, ultrasunetele 3D permit imagistica și analiza structurilor cardiovasculare, precum și mișcarea lor în timp și spațiu, făcând posibilă crearea unui set de date 4D (adică 3D cu capacitatea de a evalua parametrii în timp real în timpul examinării).
Prin ecografia 4D se creste precizia diagnosticului, lucru pe care atat medicii cat si pacientii si-l doresc.

Medicii cardiologi din cadrul Centrului Medical SPERANŢA sunt dr. Radu Popa şi dr. Adrian Coandă.

Centrul Medical SPERANŢA aplică ultimele Ghiduri europene de cardiologie şi Ghidurile de ecocardiografie recomandate de ESC.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Organizaţia PRO România Craiova, în frunte cu preşedintele Cătălin...

Organizaţia PRO România Craiova, în frunte cu...

ȘTIRI GdS

Telekom România susține antreprenorii români prin Garanția de 10...

Telekom România, unul din principalii operatori de telecomunicaţii din România, s-a poziționat de-a lungul timpului că susțînător al businessurilor din România.

COMUNICAT FINALIZARE PROIECT “GENOMICĂ FUNCȚIONALĂ ÎN INFECŢII SEVERE/FUSE”, COD...

UNIVERSITATEA DE MEDICINA SI FARMACIE DIN CRAIOVA, cu sediul în Localitatea Craiova, str. Petru Rares, nr. 2, Judetul Dolj, a derulat, începând...

Nicolae Ciucă: ”Vom repara statul! Doljul are nevoie de...

Românii au nevoie de fapte, nu de vorbe și promisiuni! Sunt omul realizărilor și al lucrului bine făcut, așa cum am demonstrat...

Senatorul PMP de Dolj Radu Preda: Cine sunt? Ce...

Cine sunt? Sunt Preda Radu Cosmin. Sunt născut în data de 18 iunie 1980, rodul dragostei a doi olteni, mama din Moțăței...

Cosmin Durle: Investiții în agricultură de peste două miliarde...

PSD urmează să facă investiții durabile în sectorul agroalimentar, conform programului de guvernare, pentru după data de 6 decembrie. Sunt cinci aspecte...

Deputat ION CUPĂ, Vicepreședinte național PMP: „Cerem eliminarea de...

PMP a fost primul partid care a anunțat prin vocea liderului său, Eugen Tomac, că nu va accepta pensiile speciale prevăzute de...