11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajPrimarul din Mischii: „2019 va fi anul de vârf al investiţiilor“

Primarul din Mischii: „2019 va fi anul de vârf al investiţiilor“

Anul 2018 se apropie de final, iar pentru comuna Mischii a însemnat investiţii importante pentru modernizare. Cu fonduri europene s-a consolidat şi anvelopat sediul primăriei. Fiind o comună apropiată de municipiul Craiova, reprezentanţii administraţiei locale au pus accent pe oferirea tuturor facilităţilor pe care le au cei care locuiesc în oraş. Dovadă în acest sens este faptul că în comuna Mischii au fost introduse serviciile de televiziune şi internet prin fibră optică. Alt proiect important pentru comună este asfaltarea tuturor străzilor, care a demarat în urmă cu câteva luni.
Primarul Gheorghe Popa spune că lucrările vor continua în 2019, an în care vor fi demarate şi alte proiecte importante. „Spre deosebire de 2017, într-adevăr, anul acesta a fost benefic pentru comuna noastră din punct de vedere al investiţiilor, chiar dacă de la bugetul de stat primăria a primit bani doar pentru funcţionare. Am reuşit să încheiem contracte şi să dăm drumul la lucrări. Am semnat contractul pentru asfaltare pe 11, 3 kilometri. Contractul a fost semnat spre sfârşitul lunii august, însă procedurile ulterioare ne-au băgat cu lucrările în toamnă. Am reuşit să asfaltăm circa 2,5 kilometri din suprafaţa contractată. Lucrările vor fi reluate imediat ce vremea ne va permite. Până în toamna lui 2019 vor fi finalizate lucrările de asfaltare pe toate străzile prinse în acest proiect. Practic, în comuna Mischii nu va mai rămâne nicio stradă neasfaltată“, a spus primarul comunei Mischii.
Tot în prima jumătate a anului următor se va rezolva şi cu extinderea conductei de gaze pe străzile laterale, dar şi cu colectarea deşeurilor menajere în sistem centralizat, pentru care cetăţenii vor plăti obligatoriu o taxă de 2,30 lei pe lună pentru fiecare membru al familiei.
Alt proiect important care va demara în 2019 va fi aducţiunea de apă din oraş şi canalizarea. „Sunt convins că până la sfârşitul anului viitor lucrarea va demara. Este o lucrare complexă, care se va face pe ruta Mischii -Gherceşti, cu descărcare în canalizarea Craiovei, undeva în zona aeroportului“, a mai spus primarul Gheorghe Popa.
Tot anul viitor se va reduce distanţa între Mischii şi Craiova, prin crearea unei noi rute. „Avem un proiect pentru modernizarea şi asfaltarea DC 165 care face legătura între baza sportivă şi centura de Nord a Craiovei. Pe această rută se va reduce distanţa între comuna Mischii şi Craiova. Este vorba de un drum de 5 kilometri, acum distaţa faţă de municipiu fiind de 10 – 12 km. Odată ce vom termina şi această investiţie la Mischii, oamenii au toate condiţiile să vină şi să îşi cumpere sau să construiască locuinţe. Avem apă curentă, gaze, iluminat public pe led, străzi asfaltate şi suntem foarte aproape de Craiova“, a spus primarul comunei, Gheorghe Popa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS