7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajComuna Ţuglui se dezvoltă cu fonduri europene

Comuna Ţuglui se dezvoltă cu fonduri europene

Autoritățile locale din comuna doljeană Țuglui au reușit să încheie anul 2018 cu o serie de reușite în privinţa proiectelor importante pentru locuitorii de aici. Unul dintre cele mai importante este realizarea unei infrastructuri moderne, demne de secolul 21, astfel că lucrările de asfaltare au continuat în special pe raza satelor unde nu existau drumuri modernizate. Locuitorii din satul Jiul au, începând din acest an, 1.000 m de drum asfaltat, care vor continua cu alți 1.000 de metri spre Livezi în 2019. Totodată, urmează să se repare un drum de exploatare între Glod şi Jiul, pe o distanţă de 2 km.
Nici cultura și învățământul nu au fost lăsate deoparte, fiind semnate contracte pentru modernizarea Căminului cultural cu fonduri europene prin AFIR, în valoare de 500.000 de euro. Lucrările pentru modernizarea Grădiniței Glod vor fi demarate la începutul anului 2019. Primarul comunei Țuglui spune că promisiunile făcute oamenilor trebuie respectate și duse la bun sfârșit. „S-a semnat contractul pentru extindere apă și canalizare în comuna Țuglui, lucrare ce va demara la începutul anului 2019, în valoare de două milioane de euro, aceasta fiind tot cu fonduri europene prin AFIR. Totodată, s-a semnat contractul pentru achiziționarea unui buldoexcavator prin GAL Segarcea, urmează licitația pentru a ajunge și utilajul, care este foarte necesar la noi în comună. Pentru anul 2019 avem mai multe proiecte, printre care cel mai important este modernizarea drumurilor în comuna Țuglui, pe o lungime de 5.300 metri, ceea ce înseamnă toate ulițele din comună“, a spus primarul comunei Ţuglui, Marin Totoroaţă.
Autoritățile s-au gândit însă și la iernile grele, când se impune folosirea de utilaje speciale pe lângă cele cu care intervin responsabilii de la drumuri naționale și județene. Astfel că a fost achiziționat un tractor de 82 CP care a fost deja pus în exploatare pe raza comunei încă de la primele ninsori.
Nu au fost uitați nici copiii și tinerii care trebuie să aibă spații de recreere special amenajate. În acest sens, în Țuglui urmează să se renoveze monumentul de „la Duzi“ și urmează să se reparare locurile de joacă și băncile de pe raza comunei, se va construi și un gard pentru împrejmuirea parcului. La Şcoala din Țuglui se va construi un modern teren de sport de mici dimensiuni, care este extrem de util pentru desfășurarea orelor de sport, dar și pentru practicarea mișcării în aer liber.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS