24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajSărbătoarea Centenarului, la Muzeul de Artă Craiova

Sărbătoarea Centenarului, la Muzeul de Artă Craiova

Începând cu 1 decembrie 2018, Muzeul de Artă Craiova întâmpină publicul vizitator cu o serie de acţiuni dedicate sărbătoririi Centenarului Marii Uniri. Toate acestea se vor desfăşura pe parcursul lunii decembrie 2018, iar vizitatorii vor putea trăi atmosfera de început de secol XX interacţionând cu mai multe butaforii concepute în acest scop.
Muzeul de Artă Craiova a realizat şi un scurt film documentar despre arta românească de la începutul secolului XX, care va rula permanent într-una din sălile muzeului, evidenţiind cei mai importanți artiști români și creațiile lor din perioada Primului Război Mondial, dar și felul în care lucrările acestora au fost sau nu influențate de marile evenimentele istorice.
Tot în această perioadă, mai mulţi muzeografi și custozi de sală, care vor intra în contact cu publicul, vor fi costumați în haine militare specifice armatei române din Primul Război Mondial. Uniformele și accesoriile vor cuprinde diferite arme componente ale armatei române, astfel încât publicul să poată observa o varietate de costume specifice perioadei respective.
Publicul va beneficia de câteva butaforii inedite, care vor recrea scene de luptă din Primul Război Mondial. Acestea includ și manechine costumate, cu care publicul se va putea fotografia, devenind astfel interactive.
În această succesiune de evenimente, Muzeul de Artă Craiova îi are în vedere şi pe tinerii vizitatori – de la preşcolari, la şcolarii din ciclul primar – întâmpinându-i cu o carte de colorat care urmăreşte familiarizarea cu patrimoniul muzeului şi cu evenimentele istorice, cu Marea Unire de la 1918. Povestea cuprinde întâmplări neprevăzute prin care trec personajele, schimbări de situaţie, ce au legătură cu perioada istorică și cu operele de artă din muzeu. Cartea va fi oferită cu titlu gratuit copiilor participanți la programele educative desfășurate de muzeu, dar va putea fi achiziționată şi de alţi doritori de la magazinul muzeului.
Toate aceste realizări, mai sus menţionate, sunt finanţate de către Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri.
Accesul vizitatorilor pe 1 decembrie 2018, cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, va fi gratuit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS