21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajZiua Castranovei, sărbătorită cu nume mari ale folclorului oltenesc

Ziua Castranovei, sărbătorită cu nume mari ale folclorului oltenesc

Sărbătoarea Sfinţilor Constantin şi Elena înseamnă prilej de mare bucurie pentru locuitorii din Castranova, pentru că pe 21 mai se marchează ziua comunei. În acest an, Primăria Castranova a pregătit multe surprize pentru oamenii care vor lua parte la eveniment.

Spectacolul organizat de ziua comunei va începe la ora 15.00, pe stadionul din satul Castranova, atunci când vor urca pe scenă elevii din comună şi vor prezenta un program artistic. Apoi, cetăţenii comunei vor avea parte de multă voie bună, oferită de mari interpreţi ai folclorului popular oltenesc, precum Cristina Turcu Preda, Nelu Biţînă, Sanda Argint, Livia Celea Streaţă, Nicu Dumitrică, Manuela Motocu, Mihaela Streaţă, Ioana Dincu, Horaţiu Constantinescu şi Roxana Stănel. Pentru ca spectacolul să fie complet, primăria a invitat şi o formaţie de muzică uşoară. Este vorba despre Daggu Project.

Cetăţenii Castranovei, aşteptaţi să petreacă

Pe stadion, oamenii vor avea la dispoziţie tarabe de unde să îşi poată cumpăra diverse alimente sau băuturi, iar pentru copii, primăria s-a gândit să amenajeze, cu ajutorul unor agenţi economici, un spaţiu de joacă unde aceştia se vor putea distra pe cinste. Aşadar, cetăţenii Castranovei au toate motivele să lase grijile deoparte şi să petreacă ziua comunei aşa cum se cuvine. „Îi aşteptăm pe toţi locuitorii din comună, dar nu numai, cu braţele deschise. Această sărbătoare a ajuns la cea de-a şasea ediţie. Prima ediţie de după Revoluţia din 1989 am organizat-o în 2013, după ce am devenit primar. Consider că oamenii chiar aveau nevoie de o astfel de manifestare, aşa că ne-am gândit să o fixăm pe 21 mai, o zi importantă pentru creştini. În fiecare an ne străduim să le oferim oamenilor un spectacol din ce în ce mai reuşit şi mai frumos, pentru că merită, mai ales că muncesc destul de mult. Aşa că aducem, de fiecare dată, artişti mari, care să îi încânte pe oameni şi care să aducă multe cântece populare olteneşti pe scena noastră. Colaboratorul primăriei în acest proiect este TV Folclor Oltenia, cu care colaborăm foarte bine. Vreau să le urez tuturor cetăţenilor comunei un sincer «La mulţi ani!» şi să le doresc multă sănătate, putere de muncă şi multe împliniri. Vreau ca împreună să putem colabora foarte bine şi de acum înainte şi să aducem Castranova acolo unde îi este locul, adică printre comunele fruntaşe ale Doljului, iar pentru acest lucru deja am început să muncim din greu. Avem proiecte importante atât în desfăşurare, cât şi finalizate, prin intermediul cărora comuna s-a dezvoltat destul de mult şi urmează să arate din ce în ce mai bine“, a declarat Dumitru Măceşanu, primarul din Castranova. Ziua comunei se va sfârşi cu un frumos foc de artificii, de care oamenii se vor putea bucura la ora 23.00, aşa cum au făcut-o în fiecare an, din 2013.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS