Acasă Bani & Afaceri Publireportaj CJ Dolj a obţinut finanţare pentru înființarea unei unități pentru intervenții în...

CJ Dolj a obţinut finanţare pentru înființarea unei unități pentru intervenții în situații de urgență

-

Consiliul Județean Dolj a început anul 2018 cu un nou succes privind un important proiect finanțat din fonduri europene. Este vorba de Proiectul „Reacții coordonate și eficiente ale autorităților în situații de urgență în regiunea Dolj – Vratsa“, cu o valoare totală de 6,7 milioane de euro, depus de către Consiliul Județean Dolj, în calitate de partener lider, împreună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Oltenia“ și Primăria Vratsa.
Din cei 6.753.414,63 euro, cât este valoarea totală a proiectului, 3.741.954,09 euro reprezintă suma aferentă activităților implementate de administrația doljeană. Chiar în primele zile ale lunii ianuarie a fost anunțată aprobarea finanțării acestui proiect care prevede înființarea unei unități pentru intervenții în situații de urgență, în vecinătatea Aeroportului Internațional Craiova.
„Ne bucurăm că începem acest an cu o veste bună și că putem vorbi despre reușita unei inițiative pe care am lansat-o în colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Oltenia», dar și cu parteneri din Bulgaria. Împreună, am depus în cadrul Programului Interreg V-A România –Bulgaria un proiect prin care urmărim dezvoltarea și îmbunătățirea sistemului de gestionare a situațiilor de urgență, proiect care a trecut cu succes prin filtrul evaluării, astfel încât contractul de finanțare a fost semnat recent.
Demersul are o valoare totală de 6,7 milioane de euro, sumă din care 3,7 milioane de euro sunt destinate investițiilor realizate de către Consiliul Județean Dolj. Componenta principală o reprezintă construirea și dotarea unei clădiri, în vecinătatea Aeroportului Internațional Craiova, un imobil conceput pentru a deservi o nouă unitate pentru intervenții în situații de urgență în zona transfrontalieră“, a declarat președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.
Finanțarea asigură și achiziționarea echipamentelor necesare, de la ambulanțe la vehicule și autospeciale de diferite tipuri și capacități, pentru descarcerare, acordarea primului ajutor și stingerea incendiilor. Amplasamentul ales reprezintă, de asemenea, un avantaj, pentru că va permite structurii care se va înființa să acționeze în cel mai scurt timp la aeroport, dacă se va impune.
„Trebuie precizat că noua unitate va fi conectată cu Centrul de coordonare și conducere a intervenției în caz de dezastre în regiunea transfrontalieră, pe care CJ Dolj l-a dat în folosință la începutul anului 2016, tot ca rezultat al unei colaborări reușite cu autorități din Vratsa, concretizate într-un proiect cu finanțare europeană în valoare totală de aproape cinci milioane de euro.
Domeniul gestionării situațiilor de urgență continuă să reprezinte o preocupare importantă a Consiliului Județean Dolj, care s-a implicat, de-a lungul timpului, în realizarea unor investiții și în implementarea unor proiecte a căror valoare cumulată depășește 23 de milioane de euro, contribuind astfel la creșterea gradului de siguranță și la îmbunătățirea condițiilor în care își îndeplinesc misiunea dificilă instituțiile din acest sector“, a adăugat președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.
Proiectul „Reacții coordonate și eficiente ale autorităților în situații de urgență în regiunea Dolj – Vratsa“ are o valoare totală de 6.753.414,63 euro, din care 3.741.954,09 euro reprezintă suma aferentă activităților implementate de administrația doljeană.
Pentru partea română, demersul prevede construirea și dotarea Unității de intervenție în situații de urgență în zona transfrontalieră, în municipiul Craiova, precum și achiziționarea unor echipamente de înaltă performanță: o autospecială pentru stingerea incendiilor cu capacitatea de 12.000 de litri, o autospecială pentru stingerea incendiilor de 6.000 l, o autospecială cu capacitate sporită, de 4.500 l, echipată cu dispozitiv de descarcerare și prim ajutor, o ambulanță tip C, o ambulanță tip B, un vehicul pentru descarcerare și un sistem de încărcare cu spumă a bazinelor folosite în operațiuni de stingere a incendiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

VIDEO / Corneliu Papură: Nu ne pregătim să câştigăm meciurile amicale

Antrenorul formaţiei Universitatea Craiova, Corneliu Papură, nu s-a arătat îngrijorat de bilanţul jocurilor de verificare din Antalya. Tehnicianul explicat că în amicalul...