14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajAdrian Prisnel: De ce nu mai vrem PSD

Adrian Prisnel: De ce nu mai vrem PSD

1) PSD este un partid nereformat, cu reflexe antidemocratice, care păstrează combinația fesenistă de demagogie și control absolut. Olguța Vasilescu este una din vocile arogante ale unui partid care nu dorește să se despartă de trecut și promovează în administrația publică un control oligarhic, prin promovarea rudelor și apropiaților de partid incompetenți în funcții cheie.
Momentele recente au arătat un PSD care își păstrează ADN-ul comunist. Am putut asista la execuția primarului PSD de la Iași, Mihai Chirică, care a „îndrăznit“ să conteste autoritatea liderului. Am asistat recent la execuția guvernatorului Deltei Dunării, demis pentru că a îndrăznit să critice acțiunea de pescuit a liderului!.
USR luptă pentru stoparea modului fesenist de a face politică în România. Este lupta oamenilor de bună credință care își doresc o țară reformată, modernizată și democratică.
2) PSD este partidul organizat preponderent dintr-un dispozitiv de oameni angrenați în sistemul bugetar ori oameni care au interese de natură financiară sau birocratică. USR condamnă modul iresponsabil de promovare a oamenilor pe bază de loialitate față de partid. Recent am asistat la înscăunarea lui Daniel Barbu în funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente. USR a propus o persoană cu experiență de peste doisprezece ani în observarea alegerilor în țară și în străinătate, persoană competentă care a participat la misiuni pentru OSCE în peste unsprezece țări. Este modul diferit de gândire al USR față de PSD.
3) PSD nu este un partid în care oamenii să fie uniți de convingeri politice și să prezinte valori progresiste. Conducerea partidului și membrii PSD se complac într-o Românie condusă pe valori nedemocratice, prin promovarea unei societăți închise ce nu reprezintă spiritul modern, proeuropean. USR este partidul care luptă pentru valorile europene și egalitatea în drepturi a tuturor cetățenilor. Susținem, alături de partenerii noștri europeni, o societate deschisă, tolerantă și inclusivă.
4) PSD este un partid ce susține favoritismul în ocuparea funcțiilor plătite de la bugetul statului. Începând de la mai-marii din ministere și până la femeia de serviciu, posturile sunt ocupate doar pe bază de relații. Liderul PSD declara în 2016: „Trebuie să schimbăm personalul moștenit din guvernarea Cioloș. Avem nevoie de oameni care să facă ceva pentru români, nu veniți pe pile, relații și cunoștințe.“
Imediat după câștigarea alegerilor am putut asista la o restaurație în forță. Oamenii competenți numiți de guvernul Cioloș și susținuți de USR au fost înlocuiți cu mii de oameni a căror unică competență o reprezintă carnetul de partid.
5) PSD este un partid antiînvățământ. Deși sistemul de învățământ este cel mai important pentru dezvoltarea societății, el rămâne o țintă preferată a PSD. USR a susținut concursul pentru directori de școli, un mod de a asigura ruperea de influența partidului a oamenilor care trebuie să asigure bunul mers al educației. Restaurația rapidă în educație a venit din partea PSD: directorii care nu au promovat concursul organizat sub mandatul lui Cioloș au putut fi numiți direct în funcții.
6) Prin atitudinea față de sistemul de învățământ, PSD dorește ca românii să rămână cu un nivel scăzut de educație. Este un mod de control total toxic pe care USR îl condamnă. Proiectul de țară al PSD este stagnarea, este refuzul față de educație, transparență și merite. România dorită de ei nu trebuie să fie niciodată România noastră.
7) PSD dorește consolidarea subdezvoltării și întărirea privilegiilor unui clan care conduce România. Marea bătălie a grupului oligarhic din spatele partidului care guvernează România este împotriva statului de drept și a tuturor celor care se opun restaurației. USR este singurul partid care face opoziție reală. Am protestat în stradă, alături de cetățeni, în noaptea OUG 13. Am protestat în Parlament, unde am avut curajul să îi numim HOȚI pe cei care atacau statul de drept. Este și motivul pentru care USR este atacat constant prin știri false de către presa aservită PSD.
8) Unica agendă urmărită cu violență de PSD este grațierea corupților. Ordonanța 13, amendamentele depuse la recentul proiect al grațierii, toate arată dorința unei minorități cu probleme penale de a se situa deasupra legilor și a scăpa de condamnări. USR și-a asumat rolul de a apără democrația, domnia legii și de a reprezenta societatea civilă. Rezistența civică este unicul obstacol care stă în calea restaurației totale a PSD.
Per total, PSD este garanția oligarhiei, traseismului, corupției, populismului și stagnarea României. Oamenii curajoși, care aleg să nu stea deoparte când statul e acaparat, sunt unica rezistență. România lor nu este România noastră. Împreună îi putem schimba. Schimbarea poate începe, în 2017, de la Craiova.

Comandat de Partidul Uniunea Salvați România, executat de SC Media Sud Europa SA, CUI mandatar  2117029

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS