27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajCJ Dolj și șapte instituții din subordinea sa, prezente la Târgul de Turism al Olteniei

CJ Dolj și șapte instituții din subordinea sa, prezente la Târgul de Turism al Olteniei

AFIS TTO FINAL

Consiliul Județean (CJ) Dolj va participa, în perioada 18-20 martie, la prima ediție a Târgului de Turism al Olteniei, alături de șapte dintre entitățile care se află în subordinea sau sub autoritatea sa și care dețin un rol important în acest domeniu, a anunțat președintele CJ, Ion Prioteasa.
„Salutăm inițiativa organizării acestei manifestări, care reunește la Craiova operatori de turism, instituții culturale, exponenți ai industriei hoteliere, dar și ai autorităților publice locale. Regiunea noastră avea nevoie de un astfel de eveniment pentru o mai bună promovare și vizibilitate, pentru că Oltenia are ce oferi și prea puțini sunt cei care îi cunosc cu adevărat potențialul.
Ne bucurăm să fim prezenți la acest târg, împreună cu șapte dintre instituțiile noastre, care prin reputație, patrimoniu și activitate contribuie în mod semnificativ la atractivitatea regiunii noastre.
Astfel, și noi îi invităm pe vizitatori să descopere Muzeul de Artă, al cărui splendid palat a fost recent restaurat și unde se găsesc șase dintre operele marelui Constantin Brâncuși, Muzeul Olteniei, unde chiar în aceste zile își deschide porțile expoziția permanentă «Redescoperă istoria», dedicată antichității și Evului Mediu din Oltenia, dar și Biblioteca Județeană «Alexandru și Aristia Aman», cu bogatul său tezaur scris.
De asemenea, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale aduce în fața publicului frumusețea artei populare, a datinilor și meșteșugurilor. În același cadru, își vor prezenta oferta Parc – Turism, societatea noastră în domeniul serviciilor de cazare, care deține Hotelul «Parc» și Restaurantul «Flora», și Clubul Sportiv Județean Știința «U» Craiova, cel care administrează complexul modern pentru sport și agrement construit de consiliul județean, cu fonduri europene.
Desigur că de la un târg de turism al Olteniei nu putea să lipsească Aeroportul Internațional Craiova, principala punte de legătură a regiunii noastre cu Europa, prin cursele regulate către metropole precum Londra, Roma, Milano, Barcelona, Bologna și, din toamnă, Valencia, dar și prin zborurile estivale către destinații de vacanță.
Toate aceste instituții vor fi prezente la standuri cu filme, pliante și broșuri de prezentare, cataloage și diverse materiale promoționale. În egală măsură, o componentă importantă a activității Consiliului Județean Dolj vizează demersuri și acțiuni pentru protejarea mediului, unul dintre proiectele care se înscriu în această direcție fiind cel de realizare a sistemului de management integrat al deșeurilor. Colegii noștri din echipa care asigură implementarea se vor afla și ei la manifestare, pentru a vorbi despre importanța și beneficiile inițiativei, oferind în acest sens toate informațiile necesare“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS