21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajProiectul Eurotehnica descurajează furturile și vandalismul

Proiectul Eurotehnica descurajează furturile și vandalismul

În ultima vreme, proiectul „Siguranța Mea” inițiat de firma craioveană Eurotehnica, care presupune montarea de sisteme de supraveghere la blocuri sau chiar asociații întregi de proprietari, trezește tot mai mult interes în rândul craiovenilor. După ce sistemul a surprins deja un incendiu de mașină, dar și acte de vandalism ale unor găști de cartier, dovedindu-și eficiența si ducand la prinderea faptasilor, există solicitări de montare a camerelor de luat vederi chiar pentru o asociație întreagă.
„Acum că oamenii au înțeles ce înseamnă proiectul nostru, solicitările au crescut sesizabil. Nevoia de siguranță este firească, mai ales că ne-am întâlnit cu foarte multe cazuri de vandalism, cu cetățeni care aveau probleme cu diverse găști care își făceau veacul pe la scări de bloc și care iscau tot felul de probleme,” spune reprezentantul Eurotehnica Valentin Ion Șerban, managerul de proiect.
În plus, perioada de iarnă, îndeosebi cea a sărbătorilor, este o perioadă cu un nivel de infracționalitate crescut, explică reprezentanții Eurotehnica. Deoarece mulți cetățeni sunt plecați în vacanță sau la rude, este momentul prielnic pentru furturile din locuințe, iar când este polei crește numărul de incidente legate de mașinile parcate. „Nu de puține ori cetățenii își găsesc mașinile zgâriate sau avariate în parcare și nu au cum să identifice autorul. Cu sistemele noastre, acest lucru se rezolvă imediat”.
Proiectul Siguranţa Mea presupune instalarea de sisteme  create special pentru scările de bloc şi diferă de un sistem clasic cameră-operator. Proiectul respectă îndeaproape legile legate de protejarea datelor cu caracter personal şi, cel mai important, dreptul la intimitate şi viaţă privată. Soluţia propusă prevede protejarea scărilor de bloc, a intrărilor precum şi a parcărilor şi zonelor de joacă. Sistemele funcţionează individual şi independent unul faţă de celălalt, iar înregistrările au loc la nivel local şi nimeni nu are acces la ele în lipsa unui temei. Aceste sisteme sunt oferite in cele mai avantajoase conditii, astfel incat sa fie accesibile tuturor.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS