21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUNIC Imobiliare: Reuşita noastră vine din a face lucrurile altfel

UNIC Imobiliare: Reuşita noastră vine din a face lucrurile altfel

unic.jpg

Nicu Răduţ a început să lucreze ca agent imobiliar când nici nu ştia bine ce presupunea acest job. Peste puţin timp, însă, a simţit că poate face lucrurile mai bine decât cum vedea că se întâmplă în jurul său. „M-am ambiţionat după ce am ajuns la concluzia că relaţia dintre specialist şi client ar trebui să decurgă altfel decât decurgea la acea vreme. De la acest «altfel» a pornit evoluţia mea în domeniu şi acest «altfel» a devenit, apoi, UNIC Imobiliare“, a precizat Nicu Răduţ. Compania are deja peste 14 ani vechime pe piaţa craioveană.
Fără construirea unei relaţii bazate pe sinceritate şi profesionalism, niciuna dintre părţi nu va ajunge la beneficiile maxime, crede Nicu. „Pentru a putea încheia o tranzacţie reuşită şi a te asigura de satisfacţia clientului, e foarte important să ajungi să îi cunoşti nevoile, să stai cu el la o cafea, să afli ce îşi doreşte şi să faci nişte selecţii în funcţie de criteriile sale. În felul acesta, eficientizezi foarte mult procesul. Decât să faci o mulţime de vizionări care îl obosesc şi pe potenţialul cumpărător şi îl irită şi pe vânzător, strict pentru a bifa partea cantitativă, analizezi îndeaproape şi selectezi deja pentru el. Suntem agenţi imobiliari, nu agenţi de turism“, spune Nicu. „Un specialist trebuie să îşi ajute clientul să îşi dea seama ce nevoi are, iar în această perioadă, când legea dării în plată pune sub semnul întrebării contractarea creditelor în viitor, iar unele instituţii bancare vehiculează deja un avans de 35% pentru creditul ipotecar faţă de 15% în prezent, rolul nostru este cu atât mai important, pentru că deciziile ar putea deveni şi mai greu de luat“, a mai precizat Nicu Răduţ.
Reprezentanţii UNIC Imobiliare consideră că trebuie depuse eforturi pentru ca piaţa imobiliară să îşi menţină echilibrul şi că un decalaj între preţuri şi veniturile populaţiei ar plasa mulţi oameni în imposibilitatea de a-şi achiziţiona o locuinţă, în condiţiile în care, în prezent, aceştia se îndatorează deja pe 20-30 de ani pentru a putea cumpăra o casă. „O creştere a preţurilor sau aceste avansuri mai mari despre care se vorbeşte în această perioadă vor avea un efect negativ asupra cumpărătorilor. Rolul nostru este cu atât mai important în acest context, pentru că trebuie să găsim cele mai bune soluţii pentru clienţii care ne cer ajutorul. Rezistenţa pe piaţă a companiei UNIC din asta survine, de fapt, din relaţiile pe care am reuşit să le construim cu clienţii. Unii dintre ei ne contactează şi după zece ani pentru a ne cere un sfat, pentru că dincolo de a fi clienţi sau agenţi imobiliari, suntem oameni, iar pe lângă interesul financiar care există, în mod firesc, de ambele părţi, dacă intervine şi factorul uman, oamenii simt asta şi îţi rămân alături“, a mai spus Nicu Răduţ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS