7.6 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajDesfășurare de forțe pe șantierele Consiliului Județean Dolj

Desfășurare de forțe pe șantierele Consiliului Județean Dolj

mail.gds.ro1

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, și vice­președintele Cristinel Iovan au vizitat miercuri șantierele de lucru deschise de CJ pentru două dintre proiectele dezvoltate cu fonduri europene – Reabilitarea infrastructurii de mișcare a Aeroportului Craiova și Centrul turistic pentru agrement și sport.
Ion Prioteasa, președin­tele Consiliului Județean Dolj, apreciază că investițiile, derulate prin intermediul finanțărilor comunitare, în valoare totală de peste 28 de milioane de euro, sunt în termen, urmând să fie finalizate în graficul stabilit prin contract cu constructorii.
„Sunt mulțumit de ceea ce am văzut și de activitatea din șantier. O întreagă desfășurare de forțe atât la aeroport, cât și la Centrul turistic pentru agrement și sport. Le-am transmis constructorilor că este o presiune pe care o resimțim cu toții, atât ei, pentru că trebuie să finalizeze în termenele convenite prin contract, cât și noi, ca autoritate care beneficiază de aceste lucrări deosebite, pentru că așteptările sunt foarte mari.
La Aeroportul Interna­țio­nal Craiova, echipa care se ocupă de proiectul reabilitării infrastructurii de mișcare a finalizat în bună parte proiectarea și, în cel mai scurt timp, vor fi demarate și lucrările la pistă.
Am insistat cu toată forța și am primit asigurări de la reprezentanții companiei – de altfel, o companie care, așa cum am putut să constat, depune toate eforturile pentru ca această investiție să decurgă în parametrii conveniți – ca Aeroportul Internațional Craiova să devină operațional în cel mai scurt timp, iar cursele către destinațiile deja cunoscute să fie reluate de la sfârșitul lunii octombrie.
Am vorbit și cu reprezentanții firmei de proiectare, cărora le-am cerut să țină cont de dezvoltarea ulterioară a Aeroportului Inter­național Craiova, o dezvoltare evaluată prin Master Planul General de Transport, aprobat de Comisia Europeană, la aproape 90 de milioane de euro.
Noi deja pregătim docu­mentațiile pentru proiectele pe care le vom depune în primăvara anului viitor, pentru că vorbim de investiții absolut importante în viitorii 10-15 ani ai aeroportului, respectiv realizarea unui nou terminal pentru pasageri, cu o suprafață de 20.000 de metri pătrați, realizarea unei platforme de staționare pentru aeronave, cu o suprafață de 30.000 de metri pătrați, dotarea cu echipamente de siguranță, precum și realizarea infrastructurii auxiliare, respectiv un drum perimetral tehnologic, iluminat public și supraveghere video.
Este foarte important ca tot ceea ce realizează ei acum să fie foarte bine conexat cu acest moment doi, o etapă care, odată implementată, va situa Aeroportul Internațional din Craiova între primele din România, ceea ce-l va recomanda ca o alternativă viabilă pentru Aeroportul «Henri Coandă».
Și pe șantierul Centrului turistic pentru agrement și sport am constatat activitate intensă, progresul înregistrat de cei care lucrează este vizibil de la ultima noastră vizită acolo. Sunt turnate fundații, terenul de fotbal cu gazon natural a fost deja amenajat, fiind implementate sistemele de drenaj, dar și de irigare. Urmează să fie adus pământul și înierbat terenul. De asemenea, lucrările sunt avansate și la terenul multifuncţional cu marcaje pentru fotbal, volei, handbal, prevăzut cu suprafaţă sintetică, instalaţie de nocturnă şi împrejmuire.
M-am bucurat să constat că lucrările sunt în grafic și am convingerea că vor fi finalizate în termenul prevăzut în contract“, a afirmat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.
La rândul său, vice­președintele CJ Dolj, Cristinel Iovan, a declarat: „2015 este anul marilor șantiere. Consiliul Județean Dolj s-a angajat și este extrem de hotărât să ducă la bun sfârșit toate proiectele în care s-a implicat, multe dintre acestea fiind derulate cu fonduri europene.
Două dintre ele au făcut obiectul vizitei noastre în șantiere și acum pot spune că atât reabilitarea infrastructurii de mișcare a aeroportului, o investiție de peste 24 de milioane de euro, cât și centrul pentru sport și agrement, un demers care se apropie de patru milioane de euro, vor fi finalizate în termen.
Sunt proiecte care, pentru specialiștii implicați, fie că vorbim de cei ai CJ Dolj, fie de cei ai aeroportului, au însemnat nopți nedormite, mult stres, dar care, finalizate, vor aduce valoare adăugată la dezvoltarea acestei zone“.
Proiectul Reabilitarea infrastructurii de mișcare a Aeroportului Craiova are o valoare totală de 24,4 milioane de euro, obținută prin Programul Operațional Sectorial Transport. Prin această investiție se urmărește realizarea lucrărilor de reparații la structura de beton pentru toată infrastructura de mișcare, aplicarea unui covor de mixturi asfaltice pe pista de aterizare-decolare, lărgirea căii de rulare la o lățime de 25 metri, extinderea platformei de îmbarcare-debarcare de la două la opt locuri de parcare, modernizarea instalației de balizaj și construirea unui post de transformare, precum și realizarea unui nou sistem de canalizare.
Centrul turistic pentru agrement și sport are o valoare totală de 3,7 milioane de euro și este finanțat cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2007-2013. Investiția va conduce la crearea unei baze sportive și pentru agrement moderne, în zona Aeroportului.
BIROUL DE PRESĂ

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS