17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajCreştere de 43% a vânzărilor Wetterbest Oltenia în prima jumătate a anului

Creştere de 43% a vânzărilor Wetterbest Oltenia în prima jumătate a anului

Producătorul de ţigle metalice Depaco, prezent pe piaţă prin brandul Wetterbest, a avut afaceri de aproximativ 84 de milioane de lei în 2014 și a înregistrat o cotă de piaţă de 17% pe acest segment. În Oltenia, de la începutul anului 2015 până în prezent, Wetterbest a înregistrat o creştere de 43% a vânzărilor şi de 58% a producţiei.
„2015 este primul an în care atingem cifra de un milion de euro după primele cinci luni. Sperăm să ajungem, până la finele anului, la o cifră de afaceri de trei milioane de euro pentru fabrica din Podari“, spune directorul Wetterbest Oltenia, Dorel Stancu (foto).
Întrebat ce strategie stă la baza dezvoltării şi investiţiilor constante, Dorel Stancu declară că, în ciuda orientării spre produse low-cost a pieţei de profil din Oltenia, Wetterbest a continuat să mizeze pe calitate, construindu-şi succesul fără a arde etape: „În 2009, Oltenia a devenit o piaţă low-cost, toată lumea căuta cele mai mici preţuri. Noi ne-am bazat pe calitate şi mai puţin pe volumul vânzărilor. Ştiam că vom oferi produse bune şi vom cultiva încredere, spre deosebire de alte firme care, prin produsele de calitate mai slabă, şi-au pierdut, apoi, clienţii. De aceea am şi ales această fuziune a vechii firme Art Line cu Wetterbest. Am găsit un producător serios, care putea susţine standardul de calitate pe care ni-l doream“.

Produse noi în portofoliu

De la începutul anului, Wetterbest a introdus două produse premium noi în portofoliu: tabla prefălţuită Click şi modelul de ţiglă metalică Gladiator, dar şi materiale noi, majoritatea tot din gama premium, cu grosime de 0,55 mm. Avem materiale furnizate de ArcelorMittal Polonia cu garanţie de 30 de ani, care au un strat de vopsea de 50 de microni. Avem o variantă Click de la Arcelor Polonia care imită cuprul şi se pretează foarte bine la renovări, care au venit puternic din urmă în ultimii ani, după cum declară şi directorul general Wetterbest România, Dragoş Irimescu. Acesta spune că anual se renovează circa 30.000 de case.
„Lucrăm la achiziţionarea unor materii prime de foarte bună calitate, încercăm să dezvoltăm în continuare segmentul premium, deoarece asta face diferenţa între Wetterbest şi alţi jucători de pe piaţă. Folosim materii prime recomandate de producătorii de oțel, cu grosime de la 0,5 mm în sus. Încercăm să creștem vânzările pe acest tip de produse. Ne bucură că deja ne-am creat un segment de clienţi informaţi, care caută calitatea şi care apelează la noi cu încredere. De exemplu, anul acesta, avem o cerere mare pentru culorile mate, care au o rezistenţă mai mare“, adaugă Dorel Stancu.

„Ţigla metalică nu este un produs de raft“

„Destul de mulţi oameni tratează ţigla metalică precum un produs de raft pentru care suni, faci comandă şi aştepţi să ţi se livreze. Dar lucrurile nu stau aşa. Este foarte important să îi oferi clientului un serviciu complet, să îl consiliezi în ceea ce priveşte calculaţia, necesarul de material, caracteristicile produsului, montajul şi finalizarea lucrării. Ţigla metalică este un produs complex, se compune din foarte multe elemente şi există multe etape de care trebuie să ţinem cont pentru a reduce costurile. Nu de puţine ori cei care achiziţionează produsul constată la faţa locului că nu îi ajung materialele sau că există surplus“, explică directorul Wetterbest Oltenia.
„Cea mai bună recomandare a noastră este cea de la lucrare la lucrare, pentru că ţinem cont de toate aceste aspecte şi avem clienţi mulţumiţi”.
Directorul fabricii din Podari spune că targetul acestui an, pe partea de producţie, este de aproximativ 350.000 de metri pătraţi, adică foarte aproape de capacitatea maximă. Linia de producţie din Podari are o capacitate de 400.000 de metri pătraţi.
Wetterbest este prezent pe piaţa din Oltenia din anul 2013, când a fuzionat cu firma Art Line, deţinută de Dorel Stancu, şi a devenit cel mai mare producător de ţiglă metalică din sud-vestul ţării. La nivel naţional, grupul Wetterbest este cel mai mare client al ArcelorMittal pe tablă prevopsită. ArcelorMittal chiar a desemnat, în mod oficial, Wetterbest drept clientul numărul 1 în România pentru tabla prevopsită.

Cum puteţi contacta reprezentanţii Wetterbest Oltenia:

La adresa strada Dunării, nr. 187, Podari
Pe Facebook: Wetterbest Oltenia
La adresa web: www.wetterbestoltenia.ro
Pe e-mail: [email protected]
La numărul de telefon 0744.777.378

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS