17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajPovestea directorului Wetterbest Oltenia a început cu un desen

Povestea directorului Wetterbest Oltenia a început cu un desen

Este inginer IT, însă când a urcat prima dată pe un acoperiş şi-a descoperit o surprinzătoare pasiune pentru învelitorile metalice. A desenat alte șapte-opt acoperişuri din apropiere, iar de atunci a dezvoltat un reflex din a se uita mereu după ele şi a le creiona.
A intrat în domeniul ţiglei metalice în 2003. A lucrat doi ani pentru o firmă din Cehia, care îşi deschisese un punct de lucru în Craiova, pornind ca agent vânzări şi ajungând director comercial. În 2006 dezvoltase firma la nivel naţional, cu trei depozite în ţară şi 12 angajaţi, faţă de trei, numărul iniţial. A decis atunci să îşi deschidă propria firmă, Artline, şi a făcut primii paşi singur în domeniu, iar în 2013 a fuzionat cu Wetterbest, devenind cel mai mare producător de ţiglă metalică din Oltenia. Este, pe scurt, povestea de succes a lui Dorel Stancu, director general Wetterbest Oltenia, companie care, la nivel naţional, este cel mai mare client al Arcelor Mittal pe tablă prevopsită. Arcelor Mittal chiar a desemnat, în mod oficial, Wetterbest drept clientul numărul 1 în România pentru tabla prevopsită.
„Am fost de la început foarte implicat. Eram primul care ajungea la serviciu şi ultimul care pleca. Am trecut prin toate funcţiile şi am învăţat de la fiecare câte ceva, iar acest traseu m-a ajutat să am o privire de ansamblu. Mereu mi-am dorit să învăţ şi să aflu mai multe. Când am început aveam 20 de ani, mergeam la întâlniri pentru a semna contracte şi clienţii mă întrebau când vine directorul comercial. Pentru a deţine controlul asupra situaţiei, mă documentam mult. Fiind foarte bine pregătit, reuşeam să las în urmă prejudecăţile celorlalţi legate de vârstă şi experienţă“.
Întâlnirea cu reprezentanţii Wetterbest a avut loc în 2007. „Primisem încă de atunci o propunere de colaborare, însă am refuzat-o. Era departe de casă, iar eu ştiam că aveam toate oportunităţile să fac ceva aici. Am ţinut legătura, însă, am discutat despre venirea lor în sudul ţării. Pe atunci aveam contract de franciză cu altă firmă. În 2012 am avut o întâlnire cu acţionarul majoritar al grupului Wetterbest şi mi-am dat seama că piaţa din Oltenia are nevoie de un produs bun, care să ne asigure confort, siguranţa conferită de seriozitatea furnizorului, pentru că întâmpinasem probleme cu unii furnizori care nu respectau calitatea şi ne puneau într-o lumină proastă“, povesteşte Dorel Stancu. „Mi-am dat seama că Wetterbest are nişte atuuri – materia primă calitativă, promptitudine în livrări, corectitudine, astfel că am acceptat oferta lor de colaborare, am instalat în fabrica de aici, din Podari, o linie de producţie pe care am luat-o de la ei în urma unui contract de franciză. Am funcţionat astfel timp de un an pentru a testa atât materialele lor, cât şi potenţialul de dezvoltare. La sfârşitul anului 2013, a venit propunerea lor de a ne asocia, aşa că am înfiinţat o nouă firmă. Au venit cu o investiţie de peste jumătate de milion de euro, cu un utilaj performant şi am început să dăm drumul la lucru“.
După sosirea Wetterbest, oamenii din Craiova au fost specializaţi la Ploieşti, fabrica a împrumutat unele idei, iar acum respectă aceleaşi standarde de lucru. În acest an, au fost implementate aici şi ISO 9001 şi 14001. Firma a ajuns la aproape 30 de angajaţi şi creşte de la an la an, iar parcul logistic se dezvoltă şi el: „La începutul anului trecut am plecat de la două maşini de transport, iar acum avem cinci şi am mărit echipa de vânzări“.
Wetterbest, spune Dorel Stancu, are avantajul constanţei şi al seriozităţii: „Oferim continuitate atât furnizorului, cât şi clienţilor – dacă schimbi furnizorul, schimbi calitatea, schimbi nuanţe de material. Suntem singurii producători care menţionează grosimea materialelor şi stratul de zincare, cât şi grosimea straturilor de vopsea pe declaraţia de conformitate, iar managerul general este singurul proprietar de fabrică de ţiglă metalică din România cu studii specializate în domeniu. Avem utilaje foarte bune, care se reînnoiesc o dată la doi ani, iar materialul este conform standardelor impuse la nivel european, nicidecum unul low-cost precum în cazul altor concurenţi de pe piaţă“.

Cum puteţi contacta reprezentanţii Wetterbest Oltenia:

La adresa strada Dunării, nr. 187, Podari
Pe Facebook: Wetterbest Oltenia
La adresa web: www.wetterbestoltenia.ro
Pe e-mail: [email protected]
La numărul de telefon 0744.777.378

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS