16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajDr. Simona Ianoşi: Tenul acneic necesită îngrijiri speciale vara

Dr. Simona Ianoşi: Tenul acneic necesită îngrijiri speciale vara

(Foto: reginele.ro)
(Foto: reginele.ro)

În sezonul cald, persoanele cu acnee trebuie să îşi îndrepte mai mult atenţia către tratamentul tenului, deoarece coşurile se accentuează dacă pielea nu este corect îngrijită. Într-un scurt interviu, dr. Simona Ianoşi, medic primar dermatolog, vine în sprijinul pacienţilor cu explicaţii şi sfaturi legate de îngrijirea tenului acneic.
GdS: Care sunt factorii care influenţează evoluţia acneei pe timpul verii?
Simona Ianoşi: În sezonul estival, tenul pacienţilor cu acnee este diferit din mai multe motive. Principalii factori sunt expunerea la soare, creşterea producţiei de sebum, transpiraţia excesivă. Toţi aceşti factori duc la o accentuare a coşurilor. Pentru mulţi, în primă etapă, expunerea la soare este aparent benefică, întrucât creează o senzaţie de uscare a tenului. Intervine şi bronzul, care camuflează leziunile, astfel că în primele două – trei săptămâni se simte o ameliorare, dar apoi majoritatea remarcă o izbucnire a acneei, o multiplicare a leziunilor. Mai mult, vara continuăm să ne aplicăm fond de ten, machiaj, se folosesc, în plus, şi cremele cu factor de protecţie, ceea ce este un lucru foarte bun, însă toate acestea astupă porii, favorizând acneea.
GdS: Ce trebuie să facem în perioada verii pentru a evita agravarea afecţiunii?
S.I: În primul rând, recomandarea noastră, a dermatologilor, este ca pacienţii să renunţe sau să diminueze cât se poate de mult cantitatea produselor cosmetice care încarcă tenul. În această perioadă, tratamentul acneei trebuie făcut mult mai susţinut. Este foarte importantă curăţarea porilor în profunzime.
GdS: Cum putem realiza această curăţare profundă a porilor?
S.I: Există aparate speciale, care au în componenţă vacuum, iar acestea, asociate cu lumina pulsată, conduc la o ameliorare semnificativă. Este foarte important ca întreţinerea tenului să se facă regulat, conştiincios şi cu produse adecvate pentru sezonul cald, deoarece vara este o perioadă specială pentru tenul acneic.
Centrul Medical Dr. Ianoşi oferă şi în această lună promoţii pentru a-i ajuta pe pacienţii care se confruntă cu afecţiuni specifice perioadei. Astfel, în iunie, clinica îi aşteaptă pe aceştia cu oferte speciale la tratamentele pentru acnee. Din dorinţa de a veni şi mai aproape de cei care au nevoie de tratament, centrul intenţionează să introducă, din toamnă, şi o serie de tratamente gratuite sau cu costuri minime, fiind în discuţii cu Ministerul Sănătăţii şi cu CAS Dolj.

Cum puteţi contacta echipa Centrului Medical Dr. Ianoşi

La adresa: Bulevardul Carol I, nr. 99
La numărul de telefon: 0723736475; 0351178448; 0251414700.
Pe web: www.drianosi.ro; www.facebook.com/drianosi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS