21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajCursuri gratuite pentru femei, în domeniul esteticii și înfrumusețării

Cursuri gratuite pentru femei, în domeniul esteticii și înfrumusețării

Centrul de Consultanţă şi Management al Proiectelor EUROPROJECT Slatina, în parteneriat cu Asociaţia Română pentru Industrie Electronică şi Software-ARIES Filiala Oltenia, derulează proiectul „Femei pentru frumuseţea femeilor”.

Proiectul „Femei pentru frumuseţea femeilor” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013, număr de identificare contract POSDRU/148/6 .3/G/126018. Obiectivul general al proiectului vizează asigurarea egalităţii de şanse şi de gen pentru femeile din regiunea Sud-Vest Oltenia în ceea ce privește accesul la formarea profesională, la obţinerea şi păstrarea unui loc de muncă, în vederea creşterii participării acestora la viaţa economică şi socială. Proiectul se desfăşoară în regiunea Sud-Vest Oltenia şi are ca principală activitate oferirea de cursuri gratuite pentru grupul ţintă format din femei şi înfiinţarea Centrului Regional de Calificare a Femeilor în Domeniul Esteticii şi Înfrumuseţării.
Cursurile se adresează unui numar de 270 de femei, cele de nivel 1, respectiv frizer , manichiurist/pedichiurist, lucrător pentru igiena şi estetica corpului omenesc având o durata de 2 luni şi jumatate, iar cele de coafor o durată de 4 luni şi jumatate.
În luna decembrie, partenerul ARIES Oltenia a organizat o masă rotundă la sediul lnstituţiei Prefectului din localitatea Drobeta Turnu Severin, județul Mehedinţi, în data 18 decembrie, iar invitații la această masă rotundă au fost reprezentanți ai autorităților publice locale, ai ONG-urilor și ai firmelor de profil (înfrumusețare) din domeniul proiectului. Scopul întâlnirii a fost acela de a prezenta problemele cu care se confruntă femeile în integrarea socio-profesională şi propunerea de metode de combatere a acestor probleme.
Numărul total al meselor rounde este de 10, care se vor organiza în localitățile reședinte de județ din Regiunea Sud-Vest Oltenia.

Date de contact pentru obţinerea de informaţii privind derularea proiectului sunt: [email protected];

Website: http://femei.europroject.org.ro/proiect

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS