Acasă Bani & Afaceri Publireportaj Masterplanul pentru deşeuri intră în linie dreaptă

Masterplanul pentru deşeuri intră în linie dreaptă

-

masterplan

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a prezidat vineri după-amiază întâlnirea prilejuită de semnarea contractului pentru proiectarea şi construirea staţiilor de sortare şi de compostare a deşeurilor de la Mofleni – Craiova, o investiţie majoră, în valoare de aproximativ zece milioane de euro. Cu această ocazie, Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj, a afirmat că evenimentul marchează un pas important în implementarea celui mai amplu proiect cu finanţare europeană derulat de consiliul judeţean – Sistemul de management integrat al deşeurilor, în sumă de aproape 54 de milioane de euro. „Masterplanul pentru deşeuri, aşa cum este el cunoscut, reprezintă un demers la care lucrăm de mult timp şi vă mărturisesc că, la un moment dat, aproape că ne luaserăm gândul că îl vom mai putea implementa. Însă, am stăruit foarte mult şi, cu determinarea care ne caracterizează, am reuşit să ajungem astăzi în etapa în care îl punem în operă cu toată forţa. Acesta este şi motivul pentru care mi-am dorit să vin alături de dumneavoastră la acest moment de semnare a contractului de proiectare şi construire a staţiilor de sortare şi de compostare de la Mofleni. Practic, de astăzi pornim la drum împreună şi consider că trebuie să ne facem toţi datoria şi să ne îndeplinim sarcinile, aşa cum rezultă ele din contract: noi, consiliul judeţean, să creăm cadrul necesar pentru ca dumneavoastră, constructorul, de cealaltă parte, să puteţi duce la bun sfârşit acest proiect. Intră astfel în linie dreaptă una dintre cele mai însemnate componente ale Sistemului de management integrat al deşeurilor, pentru că vorbim despre o investiţie de aproape zece milioane de euro“.

Se va rezolva problema deşeurilor în 111 localităţi

Preşedintele CJ Dolj a completat că nu doar dimensiunea financiară dă importanţă acestui demers, ci şi rolul efectiv pe care îl are, pe de o parte, staţia de sortare, care va deservi întreg judeţul şi va contribui la recuperarea materialelor reciclabile, şi, pe de altă parte, staţia de compostare, una dintre cele două care vor funcţiona în Dolj şi prin intermediul cărora deşeurile biodegradabile vor fi transformate în îngrăşământ pentru agricultură.
Masterplanul va aduce o transformare profundă a întregului judeţ, prin rezolvarea problemei deşeurilor în toate cele 111 localităţi doljene, întrucât cetăţenii vor avea asigurat serviciul de colectare a resturilor menajere. În acest fel, aruncarea necontrolată va fi stopată, ceea ce înseamnă un mediu mai curat, dar şi o îmbunătăţire a calităţii vieţii.
„Pentru CJ Dolj, 2015 s-a conturat încă din primele zile drept un an prolific şi, după inaugurarea sediului în care funcţionează Centrul Zonal de Pregătire în Domeniul Protecţiei Civile, după ce am dat apoi undă verde pentru lucrările la două proiecte cu finanţare europeană – reabilitarea Casei Damianov şi construirea Centrului turistic pentru agrement şi sport -, iată-ne acum în faţa unui nou demers care îmbogăţeşte portofoliul de investiţii al consiliului judeţean“, a declarat preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.
Consiliul Judeţean Dolj a semnat, vineri după-amiază, cu societatea Hidroconstrucţia SA contractul „Proiectare şi execuţie de lucrări pentru construirea unei staţii de sortare şi a unei staţii de compostare a deşeurilor biodegradabile la Mofleni – Craiova“. Valoarea contractului de lucrări se ridică la suma de 34.781.830,86 lei, fără TVA, din care costurile de proiectare sunt de 180.674,60 lei. Staţia de sortare va avea o capacitate de 44.000 de tone pe an, iar staţia de compostare – o capacitate de 18.000 de tone pe an. Aceste lucrări se realizează în cadrul proiectului „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în județul Dolj“, proiect finanţat prin Programul Operaţional Sectorial MEDIU 2007-2013.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Ziua vă aduce mult chef de vorbă şi mişcare. Sunteţi foarte expansiv şi precipitat, mai ales în relaţiile cu colegii şi...

Bancul zilei

Iubito, plec la sală. Ai vrea să mergi cu mine?Îţi par grasă?Dacă nu vrei să mergi, nu mergi!Acum sunt şi leneşă?Calmează-te, dragă!...