5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajProiect - Creşterea economică şi dezvoltarea partenerială a clusterului “Construct Cluster Oltenia”

Proiect – Creşterea economică şi dezvoltarea partenerială a clusterului “Construct Cluster Oltenia”

Asociaţia Construct Cluster Oltenia  implementează, în perioada mai 2014 – iunie 2015 proiectul: „Creşterea economică şi dezvoltarea partenerială a clusterului  Construct Cluster Oltenia”, în cadrul Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice 2007-2013; Axa Prioritară 1 „Un sistem de producţie inovativ şi ecoeficient”; Domeniul Major de Intervenţie D1.3 „Dezvoltarea durabilă a antreprenoriatului”, Operaţiunea 1.3.3 „Sprijin pentru integrarea intreprinderilor în lanţurile de furnizori sau clustere”.

Obiectivul general al proiectului este creşterea competitivităţii intreprinderilor din cadrul clusterului pe plan european. În cadrul proiectului s-au desfăşurat, până în prezent, 3 campanii pentru promovare:   în 29 septembrie, 28 octombrie și 27 noiembrie 2014. În cadrul acestor seminarii, la care au fost invitați să participe reprezentanții societăților comerciale, ai instituțiilor și ONG-urilor interesate în dezvoltarea sectorului de construcții din regiunea SV Oltenia, s-au identificat oportunități de atragere de finanțări nerambursabile și, totodată, oportunități de colaborare a membrilor clusterului. În lunile octombrie și noiembrie a.c. au avut loc și 2 workshop-uri în cadrul cărora firmele membre ale clusterului și-au putut prezenta activitatea și s-au realizat schimburi de bune practici și soluții inovative în domeniul construcțiilor. Reprezentanții firmelor membre ale Construct Cluster Oltenia au putut, deasemenea, participa la cursuri de perfecționare, care s-au desfășurat la Craiova, în 9 și 10 decembrie 2014, cursuri susținute de  doamna Christiana Leucuța, senior advisor CLUSTERO.  Construct Cluster Oltenia primește, în continuare, noi membri. Firmele interesate sunt invitate să acceseze site-ul:www.constructcluster.ro. Valoarea totală a proiectului este de 882.760 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă finanţată din Fondul European de Dezvoltare Regională de 749.682,64 lei şi asistenţa financiară nerambursabilă finanţată din bugetul naţional este de 122.041,36  lei.

Detalii suplimentare puteţi obţine de la:
Nume persoană contact: PETCU MARIAN
Funcţie: PREŞEDINTE
Tel. 0351/410.063, Fax:0251/410.065, e-mail:[email protected]

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS