10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSolar by Gentle Electric: Panourile fotovoltaice, vârful de iceberg în energia viitorului

Solar by Gentle Electric: Panourile fotovoltaice, vârful de iceberg în energia viitorului

Dacă până acum un an sistemele fotovoltaice îşi făceau loc cu timiditate pe piaţa din România, în ultimul timp, acestea nu mai sunt privite ca o investiţie opţională, ci din ce în ce mai mult ca o necesitate. Creşterea exponenţială a preţului la energie exercită o presiune imensă atât asupra persoanelor fizice, cât şi asupra industriei, iar râvna pentru independenţa energetică creşte pe zi ce trece. O dovedeşte cererea de pe piaţă şi o dovedeşte nevoia crescută de specialişti în domeniul fotovoltaicelor.

Solar by Gentle Electric, noua divizie dezvoltată de Urban Mobility Concept, a fost înfiinţată în urmă cu doar câteva luni şi deja este copleşită de cereri pentru instalarea panourilor fotovoltaice.

„Este doar vârful iceberg-ului”, spune echipa Gentle Electric. „Avem 10, 20 de cereri pe zi deja şi există un deficit al specialiştilor în montaj pe piaţă comparativ cu numărul de furnizori. Doar 30% din cererea de instalare a panourilor fotovoltaice de pe piaţa naţională este acoperită în prezent. La Solar by Gentle Electric, avem cereri din Suceava, Satu Mare, Botoşani, Constanţa, Tulcea. Avem deja parteneriate cu firme care să asigure montajul în aceste zone”, adaugă reprezentanţii companiei.

Gentle Electric – Soluții sustenabile de energie și transport

În spatele brandului Gentle Electric se află echipa E-TWOW România care a dezvoltat piața trotinetelor electrice în România. Brandul Gentle Electric a fost fondat în 2017, din dorința de a crea o gamă completă de vehicule electrice care să răspundă nevoilor oricărei persoane. În prezent, compania dispune de mai multe linii de produse ce includ vehicule electrice, stații de încărcare mașini electrice și panouri fotovoltaice.

Noua divizie vine în preîntâmpinarea unui trend inevitabil. „În cei 10 ani de activitate am învăţat să ne reinventăm şi să ne adaptăm încontinuu tendinţelor de la nivel global pentru a rămâne alături de clienţii noştri şi pentru a le oferi cele mai bune soluţii, adaptate perioadelor de timp pe care le trăim”, spun specialiştii Gentle Electric.

„Mergem pe linia deja cunoscută de vânzare către alţi reselleri şi montatori cu care colaborăm în întreaga ţară. Pentru clienţii din Dolj şi judeţele limitrofe, noi ne ocupăm de tot şi predăm soluţia la cheie”, precizează aceştia.

Sisteme on grid, off grid şi hibrid

Sistemele rezidenţiale Solar by Gentle Electric pleacă de la 3 kw, 5 kw, 7 kw şi 10 kw şi ajung până la sisteme de tip industrial, cu proiecte de miniparcuri şi parcuri fotovoltaice aflate deja în derulare.

Firma oferă sisteme fotovoltaice atât on grid şi off grid, cât şi hibrid.

„E clar că atunci când vorbim despre panourile fotovoltaice vorbim despre viitor. Mulţi îşi dozează sistemul astfel încât să injecteze în reţea ce produc vara pentru a acumula suficientă energie şi pentru iarnă. Practic, să aibă independenţă energetică tot timpul anului”.

Un panou fotovoltaic de calitate instalat în condiții optime va funcționa la capacitate maximă cel puţin 20 de ani, după care va continua să funcționeze la minim 80%. Investiția în panouri fotovoltaice se recuperează rapid prin scăderea facturilor la energie electrică. În plus, există programe de obținere de fonduri nerambursabile care pot acoperi parțial sau chiar integral investiția în sistemele fotovoltaice.

Gentle Electric oferă și consultanță pentru fonduri europene, realizare proiect, depunere dosar și obținerea certificatului de prosumator. Kiturile, componentele şi sistemele fotovoltaice se pot cumpăra direct de pe magazinul online www.e-twow.ro sau se pot realiza pachete personalizate în funcție de nevoile clienților. Pentru mai multe informații, echipa Gentle Electric vă stă la dispoziție la numerele: +40 756 021 278 | +40 756 096 716.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS