16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriBrutăria care spune o poveste: Casa Ethos

Brutăria care spune o poveste: Casa Ethos

Pe strada Păltiniș din Craiova, la nr. 57, există o mică brutărie cochetă, unde pâinea se frământă şi se coace zilnic, după reţete româneşti şi elveţiene, fără amelioratori sau aditivi adăugați: Casa Ethos. Spaţiul intim al magazinului de desfacere este suficient de încăpător totuşi pentru a adăposti şi produse de patiserie la fel de proaspete, fructe şi legume cultivate local, suc de mere şi miere de albine naturală 100%. Locul este cunoscut de oamenii din zonă şi apreciat pentru produsele naturale de origine locală găsite aici, dar provocările de a vinde pe o piaţă înghiţită aproape în totalitate de marile lanţuri de magazine sunt din ce în ce mai mari. Însă Casa Ethos a reușit să își clădească un nume prin produsele de calitate și prin strategia de livrări.

Ethos oferă posibilitatea de a comanda pâine proaspătă direct la locul de muncă, pe baza unor abonamente și în baza unui program stabilit împreună cu clientul.

„Avem o comandă minimă de 20 de pâini pe locație, la alegere între varietățile intermediară, albă, secară, integrală. Pâinea noastră este mereu proaspătă. Este o altfel de pâine față de ce se găsește în oraș, făcută zilnic în tăvi speciale de pâine aduse din Elveția. Chiar şi forma este alta, arată mai degrabă ca un cozonac”, explică Mioara Stăuceanu.

Pâine fără amelioratori

Alături de cele 4 sortimente de pâine în care nu se adaugă amelioratori, la brutăria Casei Ethos se găsesc şi diverse produse de patiserie, pline de savoare, iar magazinul este aprovizionat cu legume şi fructe de sezon, din ferma proprie sau de la alţi producători din Dolj.

Ethos există în Craiova încă din 1993, când o fundaţie creştină a început să clădească în oraş mai multe proiecte. Sub numele Ethos se regăsesc în prezent o şcoală, o grădiniţă, un azil de bătrâni, și o lucrare socială. Din anul 2004, Casa Ethos dezvoltă proiecte pe mai multe domenii, în construcții, tâmplărie, agricultură şi brutăria, care este furnizorul de panificaţie al instituţiilor din grija fundaţiei.

Pâinea Ethos ajunge la copiii de la şcoală şi grădiniţă, la azil, dar şi la cantina socială de care se ocupă fundaţia.

„În viitor, ne dorim să creștem mai mult portofoliul de colaborări cu persoane juridice. Ne dorim să devenim furnizor de pâine și produse naturale pentru mese sănătoase pentru angajaţi”, spune echipa Ethos, care îşi doreşte să crească frumos acest proiect din comunitate şi pentru comunitate.

Toți cei care vor să se bucure de gustul produselor naturale marca Ethos le pot descoperi în micul magazin de pe strada Păltiniș, la nr. 57.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS