10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriModele de business în medicină: Ce a adus centrul dentar Steiner în Oltenia

Modele de business în medicină: Ce a adus centrul dentar Steiner în Oltenia

După ce a lucrat ca medic stomatolog în Israel, în armată, apoi în clinici private din Haifa şi Tel Aviv, în 2012, medicul stomatolog craiovean Maxim Steiner s-a întors în România natală. A urmat o perioadă în care a lucrat în paralel în ţară şi în Israel. În 2015 a revenit în Craiova, iar în 2016 a deschis Centrul Dentar Steiner.

“Încrederea este crucială”

Când a revenit în oraşul natal, dr. Maxim Steiner a adus cu sine tot ce a învăţat şi a acumulat în Israel. Practic, în lumea stomatologiei, a venit cu un nou model de business. A adus cu sine o medicină nouă, în care pacientul şi medicul se află într-o relaţie strânsă, bazată pe încredere, iar echipamentele moderne şi informaţiile de ultimă oră din domeniu sunt aliaţii specialistului care optează pentru cele mai bune soluţii.
“Medicina, faţă de alte domenii, este mai mult o legătură între medic şi pacient. Mulţi medici lucrează pe baza recomandărilor. Acesta este şi cazul meu. De aceea, încrederea este crucială”, spune medicul stomatolog Maxim Steiner.
Tocmai din acest motiv, spune acesta, este foarte important ca medicul să evolueze în permanenţă, să fie la curent cu toate noutăţile medicale, să îşi cumpere aparatura necesară pentru a putea furniza tratamentele de ultimă oră. Căci într-un domeniu trebuie să fii bun, dar trebuie să fii şi competitiv. Iar în medicină, cunoştinţele şi pregătirea sunt valorificate la maxim atunci când există şi dotările necesare, crede medicul craiovean.

Siguranţă şi transparenţă: Pacienţii primesc de la început un plan clar de tratament

Pentru a oferi pacienților ceea ce au nevoie, medicul a creat un motto: SMILE, care apare și pe dosarul cu planul de tratament ce i se înmânează pacientului, un acronim format din cuvinte ce exprimă principiile clinicii.
“Toţi cei care vin la tratament în clinica mea vin cu foarte mare încredere. Atunci când m-am întors din Israel, am implementat un sistem care funcţionează în Israel. În momentul în care un pacient vine la consultaţie, i se prezintă 2-3 planuri de tratament şi apoi i se dă un plan care include toate procedurile, materialele folosite şi costurile. Acel plan se respectă, inclusiv preţurile. Pacientul are o siguranţă, nu apar costuri suplimentare decât dacă se întâmplă ceva care nu a existat la momentul redactării planului. De asemenea, pacienţii ştiu care sunt etapele de lucru, cât durează tratamentul.Oamenii şi-au dat seama că tot ceea ce le transmit este corect, că este făcut pentru binele lor şi reuşita tratamentului”, spune medicul.

Mare parte din pacienţii dr. Steiner sunt români din străinătate

Cea mai mare parte a pacienţilor care apelează la serviciile Centrului Dentar dr. Steiner sunt românii din străinătate. Deşi sunt mai greu de atras, în mod firesc, decât pacienţii de pe piaţa locală, aceştia au fost atraşi de posibilitatea unui tratament mai puţin costisitor, la aceleaşi standarde ca în ţara în care locuiesc.

“Românii din străinătate vin la tratament în număr foarte mare pentru că au parte de tratament la fel ca acolo, numai că la costuri mai mici. Au avut posibilitatea să facă o comparaţie şi au înţeles că serviciile sunt aceleaşi, materialele la fel, pregătirea la fel, doar preţul era diferenţa. Şi costurile noastre pentru utilităţi, de exemplu, sunt mai mici decât acolo, dar şi adaosul este mult mai mic”, explică medicul.

Comunicarea a fost, şi de această dată, piatra de temelie a succesului. Expunerea în media şi informaţiile bine direcţionate, uşor de parcurs, au construit renumele Dr. Steiner şi dincolo de hotare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS