22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSfaturi pentru achiziționarea unui apartament într-un bloc nou

Sfaturi pentru achiziționarea unui apartament într-un bloc nou

Apartamentele din blocurile nou-construite sunt din ce în ce mai căutate pe piața imobiliară.

În general, sunt mai multe detalii la care trebuie să fim atenți atunci când cumpărăm un imobil nou-construit: proprietarul legal, existența și legalitatea clădirii, calitatea tehnică a construcției, branșarea la utilități, existența fizică a elementelor din planurile construcției și transferul proprietății cu toate atributele sale, conform digi24.ro.

Dacă vizionarea imobilului ne convinge să-l achiziționăm, înainte de a vorbi despre avans, mai întâi trebuie să ne asigurăm că stăm de vorbă cu proprietarul și vânzătorul real. Trebuie să obținem documente legale care demonstrează acest lucru.

Trebuie verificată și autenticitatea terenului

Trebuie, de asemenea, să ne asigurăm că apartamentele din blocurile nou-construite au fost construite legal, pe un teren cumpărat tot legal, și că există ca atare în evidențele autorităților. Pentru asta avem nevoie de extras de carte funciară, certificat de urbanism, autorizație de construcție, proces-verbal de recepție finală și eventual certificatul de atestare a edificării construcției – dacă imobilul este deja finalizat.

Doar așa putem descoperi dacă achiziția terenului e problematică, nu a fost făcută dezmembrarea pentru fiecare clădire sau pentru fiecare apartament, clădirea nu respectă planul urbanistic sau cel al construcției, terenul sau unitãțile construite sunt ipotecate, nu există drum de acces și lista continuă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS