8.4 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriFinanteInspectorii ANAF aflați în control vor avea dreptul să poarte arme

Inspectorii ANAF aflați în control vor avea dreptul să poarte arme

Ministrul Finanţelor Publice, Marcel Boloş, a anunţat luni că inspecţiile antifraudă vor fi făcute nu de către inspectorii de la nivelul regionalelor ANAF, ci de la nivel judeţean, pentru eficientizarea activităţii. În plus, inspectorii antifraudă vor fi ”militarizaţi”, ei urmând a purta armă, scrie Digi24.

”Avem această noutate, să zicem, pentru militarizarea inspectorilor antifraudă. Trebuie să spun că noutatea nu numai aceasta este legată de militarizare şi de această posibilitate pe care o vor avea, legală, de port armă, inclusiv de protecţie în timpul serviciului, ci structurile teritoriale judeţene – foarte important acest lucru – să ştie evazioniştii că activitatea economică ilicită va fi, cu data aprobării Ordonanţei de Urgenţă, urmărită de aceste servicii teritoriale judeţene.

Până acum funcţionau la nivelul regiunii. Dacă se întâmpla o faptă de evaziune fiscală într-un judeţ care era parte din regiune, trebuia să se ducă cu maşina Inspecţia Antifraudă, făcea două-trei ore pe drum, ajungea acolo, mai stătea o oră, se termina programul de muncă şi mare parte din timpul alocat pentru combaterea activităţilor economice ilicite era pierdut pe drumuri”, a afirmat ministrul Finanţelor Publice, la Digi 24, luni seară.

Ministrul a explicat că inspectorii antifraudă se confruntă cu situaţii tensionate când cei care deţin ilegal mărfuri sunt anunţaţi că unele mărfuri vor fi confiscate. Înarmarea inspectorilor vizează siguranţa activităţii pe care o desfăşoară.

Marcel Boloş a mai declarat că ANAF şi-a atins ţinta de venituri în luna ianuarie a acestui an şi că instituţia va oferi ”o surpriză” în ceea ce priveşte activitatea în a doua lună a anului.

Citește și: Soțul Dianei Șoșoacă vrea să divorțeze după ce senatoarea l-a exclus din partid

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS