17.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriFinanteCiolacu: În prima şedinţă de Guvern voi revizui propunerile legate de cash

Ciolacu: În prima şedinţă de Guvern voi revizui propunerile legate de cash

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi că în prima şedinţă de Guvern va revizui propunerile venite de la ANAF şi Ministerul Finanţelor legate de cash, în urma discuţiilor de micii întreprinzători, cu oamenii simpli, cu mediul de afaceri şi cu băncile.

Guvernul renunță la modificarea unor plafoane pentru cash. Toate limitele actuale de bani gheață vor fi menținute, atât pentru populație, cât și pentru firme, a anunțat, marți, premierul Marcel Ciolacu, după o analiză a coaliției de guvernare.

Vor fi însă două excepții – la plafonul de casă și la avansul spre decontare. Pe de altă parte, șeful guvernului lansează un avertisment către evazioniști: „Vă voi scoate de peste tot”, potrivit stirileprotv.ro.

În mesajul publicat pe Facebook, premierul Marcel Ciolacu spune că actualele limite privind plățile și încasările cu cash, cu numerar, vor fi menținute. Vor fi însă două excepții – plafonul de casă va fi de 50.000 de lei, iar avansul spre decontare – 1.000 de lei pe zi.

Modificările vor deveni oficiale în ședința de guvern de săptămâna aceasta

Modificările vor deveni oficiale în ședința de guvern de săptămâna aceasta, spune premierul, care lansează totodată un avertisment către cei care fac evaziune fiscală.

„Am însă un mesaj pentru evazioniștii care au profitat de această discuție din spațiul public: voi veni peste voi! Voi veni și vă voi scoate din vămi, vă voi scoate din birourile instituțiilor statului, vă voi scoate de peste tot! Așa cum am început războiul cu cei care distrug viețile oamenilor cu păcănelele, nici voi nu veți scăpa!”  a scris Ciolacu pe Facebook.

La scurtă vreme, și președintele PNL, Nicolae Ciucă, a făcut public un mesaj cu un anunț similar. Anunțul premierului vine după o discuție în coaliția de guvernare. PNL a cerut revizuirea plafoanelor pentru plățile și încasările cu numerar.

Decizia vine și după ce unele bănci au anunțat recent că ar urma să majoreze comisioanele pentru operațiunile cu numerar în 2024. În urma discuțiilor cu bancherii, Marcel Ciolacu a dat asigurări că aceste comisioane NU vor crește.

Citeşte şi: Vreme instabilă în Franţa. MAE a transmis o atenţionare de călătorie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS