16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriLegea privind noile măsuri fiscale, făcută publică

Legea privind noile măsuri fiscale, făcută publică

Proiectul de lege cu noile măsuri fiscale, pentru care Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament, a fost făcut public astăzi.

Printre principalele măsurile prevăzute în document sunt:

  • Microîntreprinderile plătesc impozit de 1% pe cifra de afaceri dacă au venituri până în 60.000 euro pe an. Dacă au peste această sumă plătesc 3%. Dispare impozitul pe profit dacă rata de rentabilitate trece de 30%.
  • Companiile cu afaceri de peste 50 de milioane de euro și băncile vor plăti un impozit minim de 1% pe cifra de afaceri.
  • Scutirea de impozit în IT, construcții, agricultură și industria alimentară se menține doar pentru venituri sub 10.000 lei.
  • Impozit suplimentar pentru persoanele fizice care dețin imobile mai scumpe de 500.000 euro și mașini mai scumpe de 75.000 euro.
  • Taxarea suplimentară taxare a veniturilor a căror sursă nu poate fi dovedită.

Alte măsuri

Se va aplica un impozit minim pe cifra de afaceri pentru companiile cu o cifră de afaceri de peste 50 de milioane de euro.

Se introduce un impozit suplimentar pentru bănci, care va fi calculat prin aplicarea unei cote de 1% asupra cifrei de afaceri.

Va scădea de la 500.000 de euro la 60.000 de euro pragul de încadrare în categoria microîntreprinderilor. Pentru microîntreprinderi proiectul de lege prevede două cote de impozitare. Impozitul va fi de 1% şi 3%, în funcţie de veniturile realizate şi natura activităţilor desfăşurate.

Citește și: Craiova: Lansare de carte la Biblioteca Aman

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS