8.6 C
Craiova
luni, 8 martie, 2021
Știri de ultima oră Bani & Afaceri Ministrul Dezvoltării a suspendat concursurile de angajare în minister

Ministrul Dezvoltării a suspendat concursurile de angajare în minister

La nivelul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a fost demarată pe 21 decembrie 2020 procedura pentru ocuparea a 33 de posturi vacante din cadrul ministerului.

”Posturile scoase la concurs sunt funcţii publice din direcţii de linie, precum Direcţia Generală Programul Operaţional Regional, Direcţia Generală Dezvoltare Regională şi Infrastructură şi Direcţia Generală Cooperare Teritorială Europeană, dar şi din compartimente suport, precum Serviciul Comunicare şi Direcţia Generală Management Financiar, Resurse Umane şi Administrativ”, anunţă, vineri, Ministerul Dezvoltării, într-un comunicat de presă, conform News.ro.

Potrivit documentului, unul dintre principiile sistemului de salarizare prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017 îl constituie principiul sustenabilităţii financiare, în aplicarea căruia conducerea instituţiilor publice trebuie să se asigure de respectarea plafoanelor cheltuielilor de personal ale bugetului general consolidat, stabilite în condiţiile legii.

”În aceste condiţii, în urma analizei necesităţilor existente la nivelul ministerului şi ţinând cont de faptul că bugetul MDLPA pentru anul 2021 nu a fost încă aprobat, responsabilitatea pe care o avem este aceea de a ne încadra în cheltuielile de personal aprobate prin bugetul din anul 2020 şi de a respecta prevederile legale referitoare la organizarea concursurilor în perioada de pandemie.

Astfel, am decis suspendarea concursurilor pentru posturile vacante în cauză din cadrul MDLPA, cu excepţia posturilor vacante din Direcţia Generală Programul Operaţional Regional şi Direcţia Generală Cooperare Teritorială Europeană, structuri care, evident, derulează programe cu finanţare europeană. Subliniez că, în cazul acestor două structuri, cheltuielile cu salariile personalului se rambursează integral din bugetele programelor pe care le gestionează, aşadar, ocuparea posturilor vacante respective nu este de natură a creşte efortul bugetar pentru instituţia noastră”, a precizat Cseke Atitila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Doar Barca a profitat în etapa 26. Atletico şi...

Etapa a 26-a din LaLiga s-a dovedit benefică doar...

ȘTIRI GdS

Către ce destinații se poate zbura de pe Aeroportul...

La ora actuală, sunt operaționale doar două zboruri, de pe Aeroportul Craiova. Reprezentanții instituției au declarat pentru GdS că, în conformitate cu calendarul de zbor transmis de operatorii aerieni către Aeroport, la sfârșitul lunii martie s-ar relua zborurile către 5 destinații. Totul depinde, însă, de evoluția pandemiei.

Bitcoin depăşește din nou pragul de 50.000 de dolari

Criptomoneda bitcoin a urcat duminică cu 4,18%, la 50.947,94 dolari, adăugând 2.043,31 dolari la închiderea sa anterioară. Asta în pofida avertismentele analiştilor potrivit cărora este "un spectacol economic secundar" şi oferă o protecţie redusă împotriva unei scăderi a preţului acţiunilor.

De ce este ruleta jocul perfect pentru gamblerii începători?

Alegerea jocurilor dintr-un cazino, fie el online sau offline, se face, de regulă, în funcție de preferințele personale. Cu toate acestea, dacă ești începător,...

Derulare proiect „DEZVOLTAREA DURABILA A FIRMEI SC AGROMAR ANDREAS...

SC AGROMAR ANDREAS PETRY SRL, cu sediul în Oraș Piatra-Olt, Sat Criva de Sus, Șoseaua Argeșanu, Nr. 18, camera nr. 1, nr. 18, județul...

Fără bucătărit de 8 martie. Mai bine comandaţi o...

De 8 martie, bucuraţi-vă de timp împreună şi lăsaţi bucătăritul pentru altă zi. Pizza de Fitze vă face o ofertă care nu poate da...

Cel mai mare furnizor de energie electrică vine în...

Electrica Furnizare, compania de furnizare a energiei electrice, gaze naturale și servicii din cadrul Grupului Electrica, anunță deschiderea unui punct de lucru în Craiova,...