5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMinistrul Dezvoltării a suspendat concursurile de angajare în minister

Ministrul Dezvoltării a suspendat concursurile de angajare în minister

La nivelul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a fost demarată pe 21 decembrie 2020 procedura pentru ocuparea a 33 de posturi vacante din cadrul ministerului.

”Posturile scoase la concurs sunt funcţii publice din direcţii de linie, precum Direcţia Generală Programul Operaţional Regional, Direcţia Generală Dezvoltare Regională şi Infrastructură şi Direcţia Generală Cooperare Teritorială Europeană, dar şi din compartimente suport, precum Serviciul Comunicare şi Direcţia Generală Management Financiar, Resurse Umane şi Administrativ”, anunţă, vineri, Ministerul Dezvoltării, într-un comunicat de presă, conform News.ro.

Potrivit documentului, unul dintre principiile sistemului de salarizare prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017 îl constituie principiul sustenabilităţii financiare, în aplicarea căruia conducerea instituţiilor publice trebuie să se asigure de respectarea plafoanelor cheltuielilor de personal ale bugetului general consolidat, stabilite în condiţiile legii.

”În aceste condiţii, în urma analizei necesităţilor existente la nivelul ministerului şi ţinând cont de faptul că bugetul MDLPA pentru anul 2021 nu a fost încă aprobat, responsabilitatea pe care o avem este aceea de a ne încadra în cheltuielile de personal aprobate prin bugetul din anul 2020 şi de a respecta prevederile legale referitoare la organizarea concursurilor în perioada de pandemie.

Astfel, am decis suspendarea concursurilor pentru posturile vacante în cauză din cadrul MDLPA, cu excepţia posturilor vacante din Direcţia Generală Programul Operaţional Regional şi Direcţia Generală Cooperare Teritorială Europeană, structuri care, evident, derulează programe cu finanţare europeană. Subliniez că, în cazul acestor două structuri, cheltuielile cu salariile personalului se rambursează integral din bugetele programelor pe care le gestionează, aşadar, ocuparea posturilor vacante respective nu este de natură a creşte efortul bugetar pentru instituţia noastră”, a precizat Cseke Atitila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS