22.8 C
Craiova
miercuri, 23 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Bani & Afaceri Astăzi este ultima zi de amnistie fiscală

Astăzi este ultima zi de amnistie fiscală

Astăzi este ultima zi în care se mai poate beneficia de amnistia fiscală. Atât persoanele fizice, cât şi firmele care-şi plătesc datoriile la stat inclusiv astăzi vor beneficia de anularea dobânzilor şi penalităţilor aferente.

Pentru a beneficia de anularea dobânzilor şi penalităţilor, trebuie să fi plătit datoria principală, până la data de 15 decembrie. Pentru că termenul a picat într-o zi nelucrătoare, a fost prelungit cu o zi.

E nevoie să depuneţi o cerere la fisc pentru a beneficia de amnistie. Acest lucru îl puteţi face şi online, prin spaţiul privat virtual. Peste 55.000 de contribuabili – firme şi persoane fizice – au depus cereri şi ar urma să beneficieze de ştergerea unor restanţe în valoare totală de 1,72 miliarde lei.

Amnistia fiscală a fost criticată de firmele corecte, care nu au datorii. Potrivit acestora, măsura repetată de ştergere a datoriilor ar putea să determine firmele corecte să nu îşi mai plătească la timp impozitele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Un nou segment de autostradă scos la licitație. Sumă...

Primul tunel montan de autostradă din România...

ȘTIRI GdS

Nicolae Giugea: Viziunea mea despre Craiova

În această campanie electorală ați auzit multe promisiuni, unele realiste, altele fanteziste. Când vorbim despre proiecte, ele seamănă destul de mult, pentru...

Comunicat de presă – Derulare proiect „DEZVOLTAREA FIRMEI SC...

SC ICLAM ECOLOGIC SRL, cu sediul în Oraș Scornicești, România, Str. GIURGIULUI nr. 37, Sat Margineni Slobozia,...

Craiova – Smart City

Municipiul Craiova își consolidează statutul de oraș inteligent, printr-o utilizare eficientă a tehnologiei și a mijloacelor de comunicare moderne, în beneficiul comunității.

Eduard Ciceu, candidat la Primărie: „Avem nevoie de un...

Pas cu pas, urmând toate etapele fireşti, fără a face salturi artificiale care nu aduc nimic sănătos, ci doar proiecte şubrede, fără...

Termenul de plată pentru mai multe facilități, redus

Termenul de plată pentru mai multe facilități acordate de Guvern s-a redus cu 10 zile, potrivit Violetei Alexandru, ministrul Muncii. A fost...

Piața muncii din Dolj își revine. A scăzut numărul...

La jumătatea lunii septembrie, contractele individuale de muncă suspendate în Dolj erau la un nivel mai scăzut decât înainte de pandemie. Ceea ce înseamnă că unii doljeni au fost rechemati la muncă, de firmele angajatoare.