Acasă Bani & Afaceri Astăzi este ultima zi de amnistie fiscală

Astăzi este ultima zi de amnistie fiscală

-

Astăzi este ultima zi în care se mai poate beneficia de amnistia fiscală. Atât persoanele fizice, cât şi firmele care-şi plătesc datoriile la stat inclusiv astăzi vor beneficia de anularea dobânzilor şi penalităţilor aferente.

Pentru a beneficia de anularea dobânzilor şi penalităţilor, trebuie să fi plătit datoria principală, până la data de 15 decembrie. Pentru că termenul a picat într-o zi nelucrătoare, a fost prelungit cu o zi.

E nevoie să depuneţi o cerere la fisc pentru a beneficia de amnistie. Acest lucru îl puteţi face şi online, prin spaţiul privat virtual. Peste 55.000 de contribuabili – firme şi persoane fizice – au depus cereri şi ar urma să beneficieze de ştergerea unor restanţe în valoare totală de 1,72 miliarde lei.

Amnistia fiscală a fost criticată de firmele corecte, care nu au datorii. Potrivit acestora, măsura repetată de ştergere a datoriilor ar putea să determine firmele corecte să nu îşi mai plătească la timp impozitele.

ȘTIRI VIDEO GdS

Se închide fabrica de confecţii Modexim. Şansele de redresare sunt minime

Aproape 300 de angajaţi ai uneia dintre cele mai mari fabrici de confecţii din Craiova sunt concediaţi colectiv. Decizia că fabrica se închide a fost anunţată angajaţilor în ultimul moment. Marţi s-au purtat negocieri pentru redresarea situaţiei şi pentru încercarea salvării fabricii. Conducerea fabricii susţine că majorarea repetată a salariului minim şi creşterea costurilor cu utilităţile au condus la declinul fabricii din domeniul confecţiilor.