Acasă Bani & Afaceri Câți bani vor primi primarii la rectificarea bugetară

Câți bani vor primi primarii la rectificarea bugetară

-

Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici a anunţat astăzi că primarii vor primi o sumă totală de 1,4 miliarde de lei, la rectificarea bugetară care a fost deja anunțată în ședința de Guvern care va avea loc vineri, după moțiunea de cenzură.
Aceşti bani care vor merge la comunitățile locale, în funcție de centralizările care au fost făcute de Finanțele publice locale.
Ministrul a spus că solicitările din partea comunităților locale au fost cele legate de funcționare: ”Mă refer la salarii, la sume legate de partea socială, persoane cu disabilități, însoțitori..”

Teodorovici a mai spus că rectificarea bugetară acoperă în mare parte solicitările primarilor: ”Acoperă în mare parte, da, cheltuieli legate de partea de funcționare și o parte din bunuri și servicii, unde intră partea de învățământ și restul de cheltuieli.”

Nu în ultimul rând, ministrul de Finanțe afirmă că, prin rectificarea bugetară de 1,4 miliarde de lei, autoritățile locale vor putea face și investiții.

ȘTIRI VIDEO GdS

Cioloş: PLUS nu va mai face declaraţii politice

Preşedintele PLUS, europarlamentarul Dacian Cioloş, a anunţat că membrii partidului nu vor mai face declaraţii politice şi vor intra într-un "armistiţiu...