20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAgriculturaRomânia va putea vinde ovine şi carne de ovine în Algeria

România va putea vinde ovine şi carne de ovine în Algeria

Autorităţile române şi cele algeriene au căzut de acord cu privire la certificatele sanitare veterinare necesare exportului de ovine şi carne de ovine din România în Algeria. Acesta este primul pas care trebuia parcurs în vederea demarării exporturilor.

Următorul pas constă în organizarea, prin intermediul canalelor diplomatice, de vizite în România a unor delegaţii de specialişti şi oameni de afaceri interesaţi de astfel de schimburi comerciale, conform news.ro.

Preşedintele ANSVSA a primit notificarea oficială

Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Alexandru Bociu, a primit, vineri, notificarea oficială din partea omologului algerian, Fairouz Bendahmane, prin care instituţia este informară despre agrearea certificatelor sanitare veterinare pentru exportul de ovine şi carne de ovine, anunţă ANSVSA printr-un comunicat.

„Confirmarea vine ca urmare a negocierilor demarate la începutul lunii ianuarie de ANSVSA cu Excelenţa Sa, Abdelmadjid Naamoune, ambasadorul Republicii Alegeriene Democratice şi Populare în România. Preşedintele Alexandru Bociu a întreprins toate demersurile pentru accelerarea formalităţilor necesare şi, împreună cu o echipă de experţi din cadrul ANSVSA, a soluţionat cerinţele tehnice ale părţii algeriene pentru exportul de ovine şi carne de ovine, având în vedere interesul deosebit manifestat de partea algeriană”, se arată în documentul citat.

Agrearea certificatelor sanitare veterinare, primul pas

Agrearea certificatelor sanitare veterinare necesare operaţiunilor de import-export reprezintă primul pas în vederea realizării acestora.

ANSVSA precizează că pentru demararea „în cel mai scurt timp a exportului”, oficialii din cele două ţări au căzut de acord cu privire la organizarea, prin intermediul canalelor diplomatice, de vizite în România a unor delegaţii de specialişti şi oameni de afaceri algerieni interesaţi de astfel de schimburi comerciale.

Citeşte şi: MAE: Nu sunt români printre victimele incendiului din Valencia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS