13.3 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAgriculturaProducătorii români de tomate și usturoi vor primi ajutor de la CE

Producătorii români de tomate și usturoi vor primi ajutor de la CE

Comisia Europeană a aprobat un ajutor de stat pentru producătorii români de tomate și usturoi. Sprijinul nu va depăşi 280.000 de euro pentru fiecare beneficiar.

Comisia Europeană a aprobat, miercuri, o schemă de ajutoare în valoare de 37,6 milioane euro (187 milioane lei) cerută de România pentru sprijinirea producătorilor de tomate şi usturoi, în contextul războiului purtat de Rusia împotriva Ucrainei, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar, preluat de Agerpres.

Schema de ajutor a fost aprobată în temeiul cadrului temporar de criză pentru ajutoarele de stat, adoptat de Comisie la 23 martie 2022 şi modificat ulterior la 20 iulie 2022 şi la 28 octombrie 2022. În cadrul acesteia, ajutorul va fi acordat sub formă de granturi directe.

Măsura va fi deschisă producătorilor de tomate în spaţii protejate, precum sere, precum şi producătorilor de usturoi, care sunt în pericol să îşi piardă lichiditatea financiară din cauza dificultăţilor de pe piaţa agricolă provocate de invazia rusească din Ucraina.

Sprijinul nu va depăşi 280.000 de euro pentru fiecare beneficiar şi va fi acordat până la data de 30 iunie 2024.

Comisia a concluzionat că măsura este necesară, adecvată şi proporţională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107, alineatul (3) litera (b) din TFUE şi cu condiţiile prevăzute în cadrul temporar. Pe această bază, Comisia a aprobat schema în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat.

Citește și: Profesorul pensionar care a abuzat sexual eleva pe care o medita a fost arestat preventiv

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS