2.5 C
Craiova
joi, 30 noiembrie, 2023
Știri de ultima orăBani & AfaceriAgriculturaSprijin financiar de peste 102 milioane de lei pentru crescătorii de vaci

Sprijin financiar de peste 102 milioane de lei pentru crescătorii de vaci

Sprijin financiar de peste 102 milioane de lei pentru crescătorii de vaci. Crescătorii de vaci vor primi un sprijin financiar de 73 de euro/animal pentru susţinerea activităţii afectate de criza provocată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. Anunţul a fost făcut miercuri Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

„Suma autorizată la plată este în valoare de 102.320.520,16 lei pentru 12.380 de beneficiari şi se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, pentru solicitanţii care au accesat această formă de ajutor de stat în conformitate cu prevederile O.U.G nr.3/2023 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii crescătorilor din sectorul bovin, în anul 2022, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei”, se arată în comunicat.

Cuantumul ajutorului de stat este de 73 euro/cap vacă adultă

Cuantumul ajutorului de stat este de 73 euro/cap vacă adultă. Valoarea totală a ajutorului ce poate fi acordată pentru fiecare beneficiar nu depăşeşte echivalentul în lei a 250.000 euro, la cursul de schimb valutar stabilit de BNR, valabil la data intrării în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă nr. 3/2023, conform Agerpres.

Sumele primite prin alte scheme de sprijin finanţate de la bugetul de stat pe Secţiunea 2.1 – Cuantumuri limitate ale ajutoarelor, pct. 56, lit.a) din Comunicarea Comisiei Europene, se deduc din pragul maxim de 250.000 euro/beneficiar.

Citeşte şi: Polițiștii gorjeni au confiscat un transport ilegal de lemne cu tot cu mașină

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS