5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAgricultura75% din banii care se distribuie fermierilor vin de la UE, spune ministrul Agriculturii

75% din banii care se distribuie fermierilor vin de la UE, spune ministrul Agriculturii

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat miercuri, la Slatina, că prin Planul Naţional Strategic 2023 – 2027, un document programatic aprobat în luna decembrie anul trecut de Comisia Europeană, fermierii români şi agricultura românească beneficiază de susţinere în valoare de 15,8 miliarde de euro. El a precizat că 75% dintre banii care se distribuie fermierilor vin de la Uniunea Europeană, potrivit Agerpres.

Ministrul a prezentat, miercuri, la Slatina, Planul Naţional Strategic 2023 – 2027, într-o conferinţă organizată în cadrul campaniei „Caravana Cunoaşterii” de Reţeaua Naţională de Dezvoltare Rurală.

România are un Plan Naţional Strategic echilibrat

Petre Daea a menţionat că România are un Plan Naţional Strategic echilibrat şi i-a îndemnat pe fermieri să atragă fondurile europene prevăzute în acest document programatic.

„Să luăm banii de la Uniunea Europeană, pentru că, stimaţi fermieri, 75% din banii care se distribuie fermierilor vin de la UE. Pe de o parte să luăm toţi banii, pe de altă parte să compatibilizăm conceptul UE cu interesele şi nevoile pe care le au fermierii români”, a declarat ministrul Agriculturii.

Documentul prevede şi măsuri de susţinere a tinerilor fermieri

Ministrul a punctat că documentul prevede şi măsuri de susţinere a tinerilor fermieri, în România fiind circa 199.000 de fermieri cu vârste sub 25 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS