16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAgriculturaSe scumpește iar carnea de porc?

Se scumpește iar carnea de porc?

De sărbători, românii ar putea plăti dublu pentru carnea de porc. Fermierii anunță creșteri de preț din cauza scumpirii energiei, a furajelor şi a pestei porcine africane. România mai produce doar 15% din consumul de carne de porc, informează Antena3.

Mesele românilor de sărbătorile de iarnă ar putea fi mai scumpe. Fermierii anunță prețuri duble pentru kilogramul de carne de porc. Aceste scumpiri ar veni în mare parte din cauza creșterii prețului la energie.

Dacă în aceste momente pentru un kilogram de mușchiuleț de porc plătim în magazine în jur de 30 de lei, pentru același produs am putea plăti în iarnă în jur de 60 de lei.

Dimitrie Muscă, fermier român, a povestit în direct la Antena 3 care va fi situația prețurilor din iarnă la carnea de porc

„Este prețul care există astăzi pe piață în Germania, în Italia, în magazinele din Uniunea Europeană, majoritatea țărilor. Prețul la un kilogram de ceafă sau de cotlet este în jurul 10 euro, ceea ce înseamnă 50 de lei cu plus, minus.

Doar că la noi minusul de carne care există pe piață se va accelera și putem trece de 10 euro kilogramul de ceafă și de cotlet. Dacă mai producem astăzi 15% din carnea de porc. Dar și acest procent se va diminua în mod drastic din cauza faptului că pesta porcină în continuare face ravagii în țara noastră.

Citeam că din 280 de porci mistreți împușcați, 39 au fost pozitivi, și asta înseamnă că aceștia infectează în continuare.

Pe de altă parte, dacă nu se intervine la prețul imputurilor pe care noi le folosim în creșterea animalelor, că-i porc, că-i vită și așa mai departe, ne duce că vrând-nevrând, în alte condiții. Nu reușim să rezistăm. Ar trebui să intervină statul”, a declarat, fermierul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS