17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAgriculturaLa 1 decembrie, APIA va demara plata ultimei tranșe a subvenției pe suprafață acordate fermierilor

La 1 decembrie, APIA va demara plata ultimei tranșe a subvenției pe suprafață acordate fermierilor

De la 1 decembrie, APIA va începe plata finală a subvenției pe suprafață acordată fermierilor. Și asta după ce, în decurs de o lună, majoritatea fermierilor care au depus dosare de cerere și-au primit avansul. Subvenția este binevenită în condițiile în care activitatea fermierilor a avut mult de suferit în contextul situației epidemiologice actuale.

În Dolj, aproape 90% dintre cei peste 35.000 de fermieri care au depus cereri unice de plată și-au primit banii

La 1 decembrie, APIA va demara plata ultimei tranșe a subvenției pe suprafață, potrivit stiri.tvr.ro.

În Dolj, aproape 90 la sută dintre cei peste 35.000 de fermieri care au depus cereri unice de plată și-au primit banii în conturi. O parte dintre aceștia mai au încă de așteptat până la finalizarea verificărilor prin teledetecție și clarificarea neregulilor.

APIA Dolj se pregătește să încheie verificările la micii fermierii care au solicitat sprijin

Tot în această perioadă, APIA Dolj se pregătește să încheie verificările la micii fermierii care au solicitat sprijin, după ce activitatea le-a fost afectată în mod deosebit de criza Covid-19.

Sprijinul este acordat de Uniunea Europeană, pentru fermierii care activează în sectorul creșterii animalelor, dar și cei care cultivă fructe sau legume în spații deschise.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS