16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAgriculturaTermenele pentru Programul Tomata, prelungite

Termenele pentru Programul Tomata, prelungite

Ministrul Agriculturii anunță că termenele pentru programul guvernamental Tomata 2020 vor fi prelungite până la 1 iulie, pentru valorificarea producţiei minime, respectiv 15 iulie, pentru depunerea documentelor justificative care să ateste acest lucru.

“În urma discuţiilor cu fermierii, am luat decizia de a prelungi termenele pentru Programul Tomata 2020! Noile termene în Programul Tomata 2020 vor fi 1 iulie pentru valorificarea producţiei minime de tomate, iar 15 iulie este ultima zi în care producătorii mai pot depune la Direcţiile Agricole Judeţene documente justificative care să ateste valorificarea producţiei de tomate obţinute din spaţiile protejate, precum şi copia Registrului de evidenţă a tratamentelor cu produse de protecţie a plantelor, completat la zi şi avizat de oficiul fitosanitar judeţean. Ascultăm vocea fermierilor români!”, a scris Adrian Oros pe Facebook.

MADR a elaborat un proiect de modificare și completare a Hotărârii Guvernului nr. 248 /2020 privind aprobarea schemei "…

Gepostet von Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale am Donnerstag, 11. Juni 2020

Producătorii de legume care fac parte din Uniunea Salvăm Ţăranul Român au solicitat zilele trecute Guvernului prelungirea programului ‘Tomata’ până la data de 15 iulie, argumentând că în acest an cultivatorii s-au confruntat cu condiţii dificile, respectiv îngheţ târziu de primăvară, temperaturi scăzute în mai şi la începutul lunii iunie iar cantitatea de tomate ce trebuie valorificată a crescut.

Fermierii mai argumentează că în anul 2020 faţă de anii anteriori a crescut cu 50% cantitatea de tomate ce trebuie valorificată de către producătorii înscrişi în program, fiind necesară comercializarea a minimum 3 kilograme de tomate pe metru pătrat, însă termenul de valorificare a rămas tot 15 iunie.

Programul Tomata are alocată o sumă de aproximativ 40 de milioane de euro în 2020.

Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a produsului tomate în spaţii protejate pentru anul 2020 este de maximum 3.000 euro/beneficiar/an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS