20.1 C
Craiova
luni, 1 iunie, 2020
Știri de ultima oră Bani & Afaceri Agricultura Ce legume poţi planta în această lună

Ce legume poţi planta în această lună

Legumele care se plantează în aprilie în grădină sau în câmp, sunt numeroase. Această lună de primăvară este cea mai importantă pentru cultivarea legumelor.

Calendarul pentru cultivarea legumelor este orientativ, perioadele de semănat putând varia în funcție de condțiile din fiecare an. Astfel, spre exemplu, în zona de sud a țării, semănatul se face mai devreme decât datele obișnuite întrucât și temperaturile sunt neobișnuit de ridicate pentru această perioadă a anului.

Legumele care se plantează în luna aprilie în câmp sau în grădină

Pregătirea pământului

Legume care se plantează în perioada 1-10 aprilie: ridichi de vară, dovlecei, cartofi timpurii, spanac, ardei și roșii răsad, mărar, soiuri de varză pentru producție timpurie.

Tot acum se plantează dovlecii de copt, pepene galben, pepene verde, spanac, porumb pentru fiert, mărar, soiuri de varză pentru producția semitimpurie, roșii și ardei.

De la mijlocul lunii aprilie se pot planta gulia şi conopida. De asemenea, se pot semăna cartofii preîncolțiți, fasolea, castraveţii, pepenele şi sfecta roşie. La sfârșitul lunii se poate planta răsadul de roșii timpurii și ardei.


I


ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Spitalul Judeţean din Suceava s-a redeschis cu sectoare non-COVID

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, luni, că Spitalul Judeţean Suceava a devenit funcţional pentru sectoare non-COVID, fiind internat deja...

Ce date vor fi colectate de la clienții teraselor?

Terasele s-au redeschis începând de luni, iar noile reglementări prevăd că trebuie să existe unui registru de rezervări ale clienţilor, pentru ca...