10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAgriculturaZeci de producători la a șaptea ediție a Târgului Apicol de la Târgu Jiu

Zeci de producători la a șaptea ediție a Târgului Apicol de la Târgu Jiu

Zeci de apicultori au fost prezenți la sfârșitul săptămânii trecute la Târgul Apicol de la Târgu Jiu.

A șaptea ediție a reunit în centrul municipiului Târgu Jiu 60 de apicultori și producători de echipamente din întreaga țară. În Piața Prefecturii, sute de locuitori ai orașului au trecut pe la standurile special amenajate, de unde au putut cumpăra miere bio sau faguri, cosmetice, suplimente alimentare naturale și alte produse de stup.

Evenimentul a fost o ocazie pentru sutele de apicultori din județul Gorj, de a-și achiziționa echipamentele și materialele necesare pentru un nou sezon apicol. Județul Gorj este unul cu tradiție în domeniul apiculturii. În ultimii ani au apărut tot mai multe persoane care au investit în albinărit. Motivul este legat și de faptul că zona e una propice apiculturii, având în vedere că sunt foarte multe livezi de pomi fructiferi și cu fânețe.

Publicul, interesat de produsele bio

Cea de-a șaptea ediție a Târgului Apicol de la Târgu Jiu a fost organizată de Stupina Bia – Bia Partener Events, în parteneriat cu Primăria Târgu Jiu, Consiliul Județean Gorj și Asociația Crescătorilor de Albine din județul Gorj. Apicultorii au avut și o întâlnire cu specialiști din domeniul apicol la nivel național, Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Agenția de Plăți și pentru Intervenție pentru Agricultură Gorj, Asociația Crescătorilor de Albine-filiala Gorj și Direcția Silvică.

S-a discutat despre problemele întâmpinate de producători, Programul Național Apicol, Legea Apiculturii, subvențiile pentru apicultori și accesarea de fonduri europene pentru dezvoltarea domeniului de activitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS