9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAgriculturaFermierii își primesc ajutoarele de minimis

Fermierii își primesc ajutoarele de minimis

La nivelul Direcției pentru Agricultură Gorj sunt în derulare trei programe pentru acordarea ajutorului de minimis.

Alin Petrică, directorul interimar al Direcției pentru Agricultură Gorj, a declarat că în ceea ce privește ajutorul de minimis la tomate, săptămâna acesta a fost depus ultimul dosar. În total sunt 27 de fermieri care vor primi subvenția din partea statului, pentru că au cultivat și valorificat roșii cultivate în solarii. Direcția pentru Agricultură Gorj va solicita sumele pentru plata subvențiilor destinate cultivatorilor de tomate de la nivelul județului și care au fost înscriși în etapa a doua a programului național.

De asemenea, au fost aprobate sumele pentru ajutorul de minimis pentru producătorii de lână. Astfel, și fermierii care dețin ovine vor fi plătiți pentru cantitățile de lână livrate centrelor de colectare din țară.

Mulți beneficiari în apicultură

Alin Petrică a mai spus că în Gorj se vor plăti și subvențiile pentru apicultori, respectiv pentru fiecare familie de albine. Angajații Direcției pentru Agricultură întocmesc ordinele de plată pentru ca subvenția să ajungă la cei 423 de beneficiari. Până la finalul acestei săptămâni vor fi gata documentele, iar și banii vor ajunge la apicultori. „Sunt subvenții care vin în sprijinul fermierilor din Gorj. Este vorba de programele la tomate, lână și apicultură. Cei mai mulți beneficiari sunt la apicultură și la lână. Avem în județ mulți producători de lână și mulți apicultori. Sunt bani pe care agricultorii îi investesc tot în dezvoltarea fermelor sau acoperă cheltuielile de peste an. Vor intra cu toții în posesia sumelor de bani care li se cuvin”, a declarat Alin Petrică, directorul interimar al Direcției pentru Agricultură Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS