10.4 C
Craiova
duminică, 31 mai, 2020
Știri de ultima oră Bani & Afaceri Agricultura Fructe și legume proaspete în piețe. Acestea respectă standardele

Fructe și legume proaspete în piețe. Acestea respectă standardele

În toate piețele agroalimentare din țară au loc controale efectuate de inspectorii de la Ministerul Agriculturii pentru a verifica respectarea normelor de trasabilitate și de etichetare corectă a loturilor de legume și fructe oferite consumatorilor și pentru a depista și combate fenomenele de substituire a produselor provenite din import sau comerț intracomunitar cu cele autohtone.

În urma controalelor efectuate, inspectorii ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale cu atribuții în sectorul legume fructe au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 123.500 lei, pentru nereguli privind trasabilitatea și etichetarea și un număr de 118 avertismente, cu planuri de remediere a deficiențelor, arată un comunicat al Ministerului Agriculturii transmis astăzi.

Totodată, inspectorii fitosanitari din cadrul Autorității Naționale Fitosanitare verifică pe tot parcursul anului respectarea normelor prevăzute în Programul Național de Monitorizare a Reziduurilor de Pesticide la toate loturile de legume și fructe expuse la comercializare în piețele agroalimentare de către producătorii autohtoni persoane fizice și în hypermarket-uri de către cooperativele sau grupurile de producători din domeniul legume-fructe.

Până la această dată au fost prelevate 2.106 probe din toate sortimentele din toate bazinele de producție legumicolă din țară și au fost analizate 2.072 probe, iar 34 probe se află în lucru.

Precizăm că până la această dată, la toate probele analizate nu au fost constatate depășiri ale limitelor maxime admise de reziduuri de pesticide, fiind îndeplinite standardele de calitate și neprezentând riscuri pentru consumatori.

Raluca-Maria Nedelea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

MAE: Au fost aduși acasă 98 de români

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă revenirea în ţară a 98 de cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Republicii Austria şi al...