25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAfaceri de succesRomânii „fac coadă” la acțiunile Hidroelectrica

Românii „fac coadă” la acțiunile Hidroelectrica

Românii au început să subscrie de vineri dimineață la oferta publică inițială a companiei Hidroelectrica, în vederea listării pe Bursa de Valori București. Până la ora 10.00 au subscris de peste 26 milioane de lei, potrivit Hotnews.

„Procentul pentru retail este 15%, cu posibilitatea de a crește cu încă 5%, dacă interesul din partea retailului va fi unul ridicat. Avem un nivel de îndatorare scăzut. Parcul eolian Crucea a fost achiziționat cu linie de credit. Cred ca e prima din România acordată de o bancă. Vom continua să folosim aceste mijloace, dacă va fi nevoie. Mandatul meu a ajuns la final. Suntem pe mandate interimare”, susține Bogdan Badea, președintele directoratului Hidroelectrica.

Cea mai mare ofertă de vânzare de acțiuni

„Din discuțiile cu potențialii investitori există mult interes și entuziasm special din partea lor cu privire la tranzacție. (…) Asteptăm cu interes să vedem subscrierile din proces”, a declarat Johan Meyer, Directorul General al Franklin Templeton Romania.

Este cea mai mare ofertă de vânzare de acţiuni din istoria României, evaluată la maximum 8,8 mld. lei.

Subscrierea minimă în cadrul ofertei este de 50 acţiuni, ceea ce la prețul maxim de 112 lei pe acţiune echivalează cu o sumă de 5.600 de lei. Spre comparaţie, în cazul titlurilor de stat Fidelis, subscrierea minimă este de 5.000 de lei. În eventualitatea unei suprasubscrieri, numărul de acţiuni pe care le va cumpăra investitorul în final este posibil să fie mai mic, dar îşi va recupera diferenţa de bani.

Pentru Hidroelectrica, primele 5 zile ale ofertei, din cele 8 (oferta se încheie pe 4 iulie), un investitor de retail are un discount de 3%, adică preţul de 112 lei se transformă în 108,64 lei.

Citește și: Cod portocaliu de vijelii în 6 județe și caniculă în aproape toată țara

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS