17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAfaceri de succesCompania germană Henkel se retrage din Rusia

Compania germană Henkel se retrage din Rusia

Producătorul german Henkel, , listata la DAX, își va înceta operațiunile în Rusia, a anunțat compania, conform CNN. Henkel realizează în Rusia cinci procente din vânzările grupului său, în jur de un miliard de euro.

„Pe fondul evoluției actuale a războiului din Ucraina, Henkel a decis să iasă din activitățile sale comerciale din Rusia. Vom lucra acum îndeaproape cu echipele noastre din Rusia la detalii pentru a asigura un proces ordonat”, a precizat compania într-un comunicat.
Compania cu sediul în Düsseldorf produce diverse bunuri de consum, cum ar fi produse de spălătorie și de curățare. Cei 2.500 de angajați ai săi din Rusia vor continua să fie angajați și plătiți, a precizat Henkel. Compania nu a fost în măsură să ofere o perspectivă asupra impactului pe care acest lucru îl va avea asupra finanțelor companiei.

Henkel condamnă războiul rusesc împotriva Ucrainei

„Henkel condamnă războiul rusesc împotriva Ucrainei și violențele împotriva civililor nevinovați. Prioritatea noastră rămâne să facem tot ce putem pentru a ne sprijini colegii din Ucraina”, a declarat directorul general al Henkel, Carsten Knobel, într-un comunicat. „Oferim un sprijin extins angajaților noștri și oamenilor din Ucraina și din țările învecinate, oferind donații financiare, precum și donații de alimente și materiale. Mulți angajați Henkel ajută, de asemenea, la granițe, distribuind bunuri de care au nevoie urgentă sau oferind persoanelor din Ucraina un loc de cazare.

În luna martie, Henkel a anunțat că va îngheța viitoarele investiții în Rusia și a lansat un pachet de ajutor financiar pentru Ucraina, dar nu a anunțat închiderea totală a operațiunilor.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelensky, a lăudat această măsură într-un discurs video. „Din ce în ce mai multe companii globale anunță închiderea activității în Rusia. Astăzi, compania germană Henkel s-a alăturat altor sute de astfel de companii mari”, a spus el. „Vreau să subliniez că acest lucru este inevitabil: orice afacere normală va trebui să ia o astfel de decizie și să părăsească Rusia. Acum, statul rus se află la un nivel la care orice asociere cu el și orice sprijin pentru el înseamnă complicitate la ucideri în masă. Complicitate în ceea ce se va numi crime împotriva umanității și genocid.”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS