22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAfaceri de succesDirectorul executiv Apple, primă de 750 de milioane de dolari

Directorul executiv Apple, primă de 750 de milioane de dolari

Tim Cook, directorul executiv Apple, a primit peste cinci milioane de acțiuni la compania pe care o conduce, la zece ani după ce a preluat postul. El a vândut cea mai mare parte a acțiunilor cu peste 750 de milioane de dolari, potrivit datelor Comisiei americane pentru Bursă și Valori Mobiliare (SEC), scrie BBC

Acțiunile primite reprezintă o parte a înțelegerii pe care a făcut-o când a preluat conducerea companiei de la Steve Jobs.

Tim Cook urma să fie premiat după ce acțiunile au crescut cu 191,83%

„Prima” era condiționată de cât de bine performează acțiunile Apple în comparație cu ale altor companii din indexul S&P 500

Potrivit datelor SEC, Tim Cook urma să fie premiat după ce acțiunile au crescut cu 191,83% în ultimii trei ani. De când a preluat conducerea Apple, în august 2011, acțiunile au crescut cu 1.200%. Valoarea companiei Apple este acum de 2.500 de miliarde de dolari.

Tim Cook și-a prelungit mandatul la conducerea Apple până în 2026

Anul trecut, Tim Cook și-a prelungit mandatul la conducerea Apple până în 2026.

Datele SEC mai arată că Tim Cook a donat săptămâna aceasta acțiuni în valoar de aproape 10 milioane de dolari în scopuri caritabile.

Averea sa personală este de circa 1,5 miliarde de dolari

În 2015, el spunea că își va dona întraga avere înainte de a muri și este cunoscut că a făcut donații de zeci de milioane de dolari.

Averea sa personală este de circa 1,5 miliarde de dolari, potrivit topului Bloomberg Billionaire.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS