21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAfaceri de succesAfaceri de succes. Elpreco, un brand puternic pe piaţa materialelor de construcţii

Afaceri de succes. Elpreco, un brand puternic pe piaţa materialelor de construcţii

Gazeta de Sud. Împlinim 25 de ani. Spunem povestea a 25 de firme. În acest an, pe 15 martie, cotidianul Gazeta de Sud împlineşte 25 de ani de când primul număr al ziarului a văzut lumina tiparului. Cu această ocazie, oferim oportunitatea ca 25 dintre cei mai fideli colaboratori ai Gazetei de Sud din mediul de business să se prezinte în paginile ziarului.

Povestea de succes de astăzi este despre Elpreco. Compania activează de circa 60 de ani pe piaţă. Şi-a creat un nume pe piaţa materialelor de construcţii. Elpreco este cunoscută, de-a lungul anilor, în special datorită producţiei de BCA.

Elpreco activează din 1960 şi are o tradiţie de aproape 60 de ani pe piaţa românească. Compania este unul dintre producătorii mondiali de materiale de construcţii de calitate superioară pentru proiectele de infrastructură şi locuinţe. Cunoscută iniţial ca „fabrica de prefabricate“, Elpreco este compania care a construit Craiova. La propriu. Cele mai multe blocuri din Craiova au la bază elemente de construcţii furnizate de renumita fabrică de prefabricate. Acum este cunoscută drept Elpreco.

Elpreco, un nume cu rezonanţă istorică


Elpreco este un nume sonor în domeniul materialelor de construcţii, cu o amprentă tradiţională, o marcă puternică cu expertiza de necontestat în domeniu. Este şi un reper pentru calitate şi profesionalism în industria de profil.
Strategia companiei este să poziţioneze resursa umana în centrul activităţii pornind de la angajaţii proprii, la parteneri de afaceri şi până la beneficiarii finali. „Misiunea noastră este de a oferi oamenilor soluţii de calitate pentru consolidarea comunităţii în care trăiesc, fiind totodată o companie dinamică, adaptată în permanenţă nevoilor clienţilor săi“, au spus reprezentanţii companiei.


În Craiova, Elpreco deţine o unitate de producţie, care acoperă toate cele patru game de produse: sisteme de zidărie şi termoizolaţie din BCA; sisteme de pavaj şi elemente de peisagistică pentru amenajări exterioare; sisteme de canalizare din beton; elemente prefabricate.
De asemenea, pentru acoperirea cât mai eficientă a cererii de produse pe zona de Sud, compania dispune şi de o unitate de producţie sisteme de pavaj în localitatea Titu.

O afacere de succes rezistă cu o echipă consolidată

Elpreco are în componenţă un efectiv de aproximativ 350 de angajaţi. Elpreco are o echipă consolidată, cu o uşoară capacitate de adaptare la nou. „Politica de dezvoltare a companiei pune un mare accent pe dinamica resursei umane, dar în special pe nivelul de pregătire, printr-un program complex de instruire specific fiecărui domeniu în parte“, au precizat reprezentanţii companiei.
Secretul succesului Elpreco se bazează pe valorile după care compania se ghidează mereu în desfăşurarea activităţii.


Iată care sunt valorile după care se ghidează Elpreco: „Integritate. Tot ceea ce facem în fiecare zi stă sub semnul onestităţii şi transparenţei. Onestitate. Mai presus de toate, nu compromitem niciodată adevărul. Loialitate. Suntem loiali atât companiei, cât şi clientului sau partenerului nostru de afaceri. Responsabilitate. Suntem responsabili faţă de companie, de acţionari, de angajaţi şi de mediul înconjurător.


Performanţă. Luptăm în fiecare zi pentru standarde ridicate de performanţă. Apreciem spiritul competiţiei. Competiţia ne face mai puternici şi este cheia spre evoluţie. Sustenabilitate. Investim permanent în proiecte de Responsabilitate Socială, Protecţia Mediului, Sănătate & Securitatea Muncii. Respectarea legii. Respectăm legea fără niciun fel de excepţie“.

Dezvoltarea sustenabilă, pe primul loc în priorităţile Elpreco

În ansamblu, modelul de business al Elpreco este unul de succes. Compania, însă, a pus accentul pe BCA. Elementul pentru construcţii nominalizat este furnizat pentru peste 8.000 de locuinţe anual. De asemenea, soluţiile oferite de companie pentru proiectele peisagistice ocupă un loc de cinste în clasamentul activităţii firmei. Astfel că, „în prezent, gama de pavaj acoperă orice dorinţe din partea clienţilor, de la produse standard, până la cele premium“, informează compania.

Elpreco s-a consacrat în regiune cu producţia de BCA


Pe lista de priorităţi a Elpreco, pe primul loc este dezvoltarea sustenabilă. Compania intenţionează să mărească toate capacităţile de producţie pentru a putea acoperi cererea de pe piaţă. Acest lucru va fi concomitent cu lărgirea portofoliului de produse în ceea ce priveşte pavajele şi elementele de peisagistică. De asemenea, compania vrea să diversifice produsele prefabricate, având în vedere viitoarele proiecte de anvergură pentru infrastructura rutieră şi edilitară anunţate în zonă.

Ce reprezintă Gazeta de Sud pentru Elpreco

Companiile prezentante în paginile ziarului au avut şi au o colaborare de lungă durată cu GdS. Reprezentanţii Elpreco au răspuns, şi ei, la întrebarea „Ce reprezintă Gazeta de Sud pentru compania dumneavoastră?“.

„În interiorul comunităţilor este foarte important ca membrii, de orice nivel şi statut, să fie alături în proiecte comune şi nu numai. În zilele noastre, în care viteza îşi pune amprenta asupra tuturor activităţilor cotidiene, flexibilitatea relaţiilor profesionale trebuie să fie uriaşă. Acest atribut a fost mereu prezent între Elpreco şi Gazetă, interacţiunea, de altfel cu tradiţie, fiind una care se bazează şi pe respect şi pe susţinere în majoritatea proiectelor locale întreprinse. La ceas aniversar, dorim Gazetei de Sud la cât mai mulţi ani prosperi şi cât mai multe proiecte de succes!“, au spus reprezentanţii Elpreco.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS