10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAfaceri de succesAfaceri de succes. CESIVO – mereu pe fază, de 26 de ani în Oltenia

Afaceri de succes. CESIVO – mereu pe fază, de 26 de ani în Oltenia

Gazeta de Sud. Împlinim 25 de ani. Spunem povestea a 25 de firme. În acest an, pe 15 martie, cotidianul Gazeta de Sud împlineşte 25 de ani de când primul număr al ziarului a văzut lumina tiparului. Cu această ocazie, oferim oportunitatea ca 25 dintre cei mai fideli colaboratori ai Gazetei de Sud din mediul de business să se prezinte în paginile ziarului.

Povestea de afaceri a companiei CESIVO a început în urmă cu 26 de ani, în domeniul electric. De atunci şi până acum, compania şi-a extins activitatea în alte domenii. A fost creată divizia CESIVO Agricultura, care a devenit foarte cunoscută în rândul fermierilor din Oltenia.

De 26 de ani, CESIVO este un nume binecunoscut în rândul specialiștilor în domeniul electric şi al companiilor din energie. Înființată în 1994, compania a activat până în 2015 exclusiv în zona comerțului angro cu cabluri, materiale electrice și electroizolante, distribuite către industria de specialitate la nivel național.


De cinci ani însă, brandul „CESIVO Agricultura“ – noul departament de vânzări utilaje agricole din cadrul companiei a devenit un nume la fel de familiar fermierilor din toată zona Olteniei.

Adaptarea companiei la condițiile şi cerințele pieţei

În primii 15 ani de activitate, CESIVO s-a axat pe clienţi din zona industriei. „Timp de 15 de ani, ne-am adresat aproape exclusiv unui segment de clienţi foarte specializat: companiilor industriale, sectorului energetic, industriei producătoare de motoare electrice și transformatoare, bobinatorilor.

Însă în perioada 2009-2012, sectorul industrial a fost unul dintre cele mai greu încercate de criza economică. În 2007, Strategia Energetică a României estima o creştere explozivă consumului de electricitate, dar s-a întâmplat fix pe dos din cauza scăderii activităţii industriale. Ne-am decis astfel să ne concentrăm atenția și către alt gen de clienți, să diversificăm gama de produse în acord cu dorințele acestora, să căutăm noi furnizori și noi piețe de desfacere, oferind condiții comerciale din ce în ce mai sofisticate.

CESIVO este un nume cunoscut în rândul specialiștilor din domeniul electric şi al companiilor din energie

A fost dificil, însă în prezent, cu o echipă mărită, realizăm anual o cifra de afaceri pe Departamentul Electrotehnic dublă, servind un număr mult mai mare de clienţi recurenți cu o gamă de produse mult diversificată“, a precizat Daniel Cuşmereanu, unul dintre administratorii societății.


Practic, toate materialele electrice ce intră în componența unei construcții rezidențiale sau comerciale (cabluri, aparataj, prize de pământ, protecții de orice tip, relee, soluții de automatizări) pot fi furnizate de CESIVO rapid din stoc, în condiții comerciale cât se poate de competitive.

În 2015, a apărut CESIVO Agricultura

Tot din dorința de diversificare, în 2015 compania decide abordarea unui domeniu nou – Agricultura – prin crearea unui nou departament, CESIVO Agricultura. Acesta a fost creat şi condus în exclusivitate de Loredana Marinescu, specialist bancar în finanțări proiecte în agricultura.


„După cinci ani, putem spune în prezent că suntem în măsură să oferim o gamă completă de maşini şi utilaje agricole la cel mai bun raport calitate/preț. Dintre producătorii pe care îi reprezentam cu succes în zona Olteniei amintim: pentru utilaje pentru pregătirea solului -MA/AG Macchine Agricole, OVLAC, Pasto Agricoltura, Quivogne, Mecanica Ceahlău, pentru semănători de păioase și prășitoare – Maquinaria Agricola Sola; pentru remorci agricole – PRONAR, pentru maşini de erbicidat Tehnofavorit, Caffini şi Bargam etc.“, a declarat Loredana Marinescu, director de vânzari la CESIVO Agricultura.


CESIVO Agricultura asigură clienților consultanță în alegerea utilajelor, livrare și punere în funcțiune, dar și piese de schimb şi service.

Utilaje de la CESIVO Agricultura

Seriozitatea – o caracteristică la mare preţ

În cele două domenii în care compania activează concurența este acerbă. Cum reușește totuși CESIVO să se diferențieze?
Loredana Marinescu, director de vânzări la CESIVO Agricultura, a spus: „Concurența există, sunt companii naționale și multinaționale mari și chiar foarte mari în domeniu, prezente și pe piața Olteniei. Dar tocmai asta ne obligă să fim mai buni. Economia se dezvoltă acolo unde există concurență, nu monopoluri, și astfel toată lumea are de câștigat.

Produse distribuite de CESIVO Agricultura


Pe de altă parte, sunt și multe firme care vin și pleacă. Atunci când comanzi un utilaj pe care se presupune că îl vei utiliza și peste zece ani, e bine să știi ca ai – între timp – la cine să apelezi pentru piese de schimb, o revizie sau repararea unei eventuale defecțiuni“.
Reprezentanții companiei mizează pe seriozitate. Prin aceasta înțeleg o serie întreagă de aspecte, de la politica de preț și până la salarizarea personalului.

Ce înseamnă Gazeta de Sud pentru compania CESIVO

Am întrebat reprezentanţii CESIVO ce reprezintă Gazeta de Sud pentru companie. Iată ce au răspuns: „GdS este în primul rând un brand local/regional de top. Este primul nume care-ţi vine în minte când te gândești la știri sau anunțuri locale. Vă felicităm sincer pentru împlinirea a 25 de ani! Fiind de aceeaşi vârstă, avem o idee despre provocările cărora a trebuit să le faceți față pentru a ajunge aici. Cu atât mai mult ne bazăm pe dumneavoastră în demersurile noastre media și pentru următorii 25 de ani. La mulţi ani, GdS!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS