16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAfaceri de succes. Ce concep craiovenii, după E-TWOW? Soluţii de Ride Sharing pentru vehicule electrice

Afaceri de succes. Ce concep craiovenii, după E-TWOW? Soluţii de Ride Sharing pentru vehicule electrice

Gazeta de Sud. Împlinim 25 de ani. Spunem povestea a 25 de firme. În acest an, pe 15 martie, cotidianul Gazeta de Sud împlineşte 25 de ani de când primul număr al ziarului a văzut lumina tiparului. Cu această ocazie, oferim oportunitatea ca 25 dintre cei mai fideli colaboratori ai Gazetei de Sud din mediul de business să se prezinte în paginile ziarului.

Cum s-au dezvoltat în Craiova companiile care se ocupă de trotinetele E-TWOW pe plan european. Piaţa de desfacere a trotinetei electrice este în 50 de ţări. Grupul craiovean care dezvoltă E-TWOW vrea să intre puternic pe piaţa europenă cu staţii de încărcare pentru vehicule electrice.

Craiova reprezintă o rampă de lansare a trotinetelor electrice E-TWOW. Un inginer craiovean, Sorin Sîrbu, a inventat trotineta electrică E-TWOW (Electric Two Wheels), după patru ani de cercetări. Între timp, trotineta a devenit cunoscută şi utilizată în zeci de ţări.

E-TWOW este un concept internaţional care a luat fiinţă în anul 2015. Scopul principal al apariţiei trotinetei electrice E-TWOW a fost acela de revoluţionare a transportului urban, informează reprezentanţii uneia dintre firmele craiovene care dezvoltă conceptul E-TWOW. Trotinetele electrice româneşti sunt produse în China, de Jinhua E-Twow Technology. Între fabrica din China şi două firme din Craiova există un parteneriat puternic.

Astfel că producţia şi asigurarea pieţei de desfacere sunt strâns legate. În sensul că trotinetele se produc în China, însă de piaţa de desfacere se ocupă firme din Craiova.
Firma E-Twow Electric Mobility dezvoltă softurile pentru trotinetele E-TWOW la Craiova, după cum a mai scris GdS în 2019. Afacerea din Bănie s-a dezvoltat cu un proiect european în valoare de 5 milioane de euro.

Compania pregăteşte viitorul: soluţii de Ride Sharing a unor vehicule electrice

Specialiştii de la E-Twow Electric Mobility produc la Craiova softurile pentru trotinetele E-Twow şi pentru bicicletele Gentle Electric. Firmele produc şi standuri inteligente de andocare, folosite pentru încărcarea vehiculelor electrice pe două roţi.

Fabrica din Craiova unde se dezvoltă softurile pentru E-TWOW, dar şi staţiile de andocare şi bicicletele electrice

În condiţiile în care în Europa se dezvoltă piaţa maşinilor electrice, firma craioveană despre care vorbim a gândit o oportunitate uriaşă de business. Firmea vrea să intre puternic pe piaţa europenă cu staţii de încărcare pentru vehicule electrice, produse tot în unitatea din Craiova.


Compania a început cu trotineta electrică, un vehicul electric personal şi portabil care s-a dovedit a fi ideal pentru mediul urban. „În prezent, dorim să ajutăm la dezvoltarea unei infrastructuri urbane sustenabile constând în vehicule electrice personale, soluţii de închiriere vehicule electrice şi staţii de încărcare pentru vehicule electrice“, spun reprezentanţii firmei care dezvoltă E-TWOW.
Firma oferă soluţii de transport pentru mobilitatea urbană. Compania se adresează consumatorului final care caută o soluţie fiabilă şi eficientă de transport în mediul urban. Se adresează şi municipalităţilor şi corporaţiilor care doresc să dezvole reţele publice şi private de transport. Ultimul nostru proiect oferă soluţii de închiriere trotinete electrice în regim de Ride Sharing“, au precizat reprezentanţi ai firmei.

Trotinetele electrice se vând în peste 50 de ţări

Compania a fost fondată de inginerul român, dr. Sorin Sîrbu, care este, de altfel, şi inventatorul trotinetei E-TWOW. În prezent, afacerea din Craiova este dezvoltată de Andreea şi Ovidiu Paşoi-Sîrbu. Ei conduc o echipă de peste 80 de angajaţi, constând în specialişti în IT, inginerie mecanică şi electrică, marketing, vânzări şi relaţii cu clienţii. În viitorul apropriat, firma intenţionează extinderea departamentului de IT, pentru a satisface cererile pentru proiectele de Ride Sharing.


Momentan, piaţa de desfacere pentru trotinetele electrice este în peste 50 de ţări. Reprezentanţii firmei susţin că E-TWOW a ajuns în topul preferinţelor utilizatorilor de trotinete electrice „datorită greutăţii reduse şi manevrabilităţii excelente“.

Proiect de Ride Sharing, cu trotinete electrice E-TWOW

Secretul firmei a fost acela că antreprenorii au înţeles provocările transportului urban şi nevoile clienţilor. „Am produs prima trotinetă cu sistem KERS de recuperare a energiei kinetice, oferindu-le utilizatorilor o autonomie adecvată nevoilor lor de transport. Trotineta E-TWOW are şi un sistem unic de pliere în trei puncte ce o face foarte uşor de transportat şi de depozitat“, susţin reprezentanţii companiei.


În prezent, cel mai important proiect al firmei este cel de Ride Sharing. „Deja ne-am consolidat poziţia ca lideri în domeniul trotinetelor electrice, iar prin soluţiile de închiriere de trotinete dorim să le oferim cât mai multor oameni posibilitatea de a folosi un sistem de transport ecologic şi eficient, perfect adaptat provocărilor din mediul urban.

Sistemul nostru de închiriere a trotinetelor se poate încorpora în orice comunitate, fie că vorbim de o reţea publică sau o reţea privată de transport“, spun cei de la firma amintită.
Firmele vor realiza produse noi. De asemenea, îşi vor mări echipa, pentru a dezvolta proiectul de Ride Sharing într-un ritm mai alert.

Planuri de business importante, pentru viitorul apropiat

Recent, grupul de firme a deschis un nou punct de lucru în Germania şi doreşte dezvoltarea acestei pieţe. În 2021, antreprenorii îşi propun să dubleze profitul. Totodată, în următorii ani, companiile craiovene vor să se extindă, prin deschiderea a peste 50 de magazine E-TWOW în Europa.

Compania susţine parteneriatul cu ziarul: „Gazeta de Sud reprezintă pentru noi un partener de încredere, pe care ne putem baza mereu să fie obiectivi şi în acelaşi timp să ne ajute să promovăm soluţii de transport sustenabile pentru mediul urban“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS