22.2 C
Craiova
sâmbătă, 11 iulie, 2020
Știri de ultima oră Bani & Afaceri Afaceri de succes Afaceri de succes. Novara T Impex, un reper important pe piața construcțiilor din Oltenia

Afaceri de succes. Novara T Impex, un reper important pe piața construcțiilor din Oltenia

Gazeta de Sud. Împlinim 25 de ani. Spunem povestea a 25 de firme. În acest an, pe 15 martie, cotidianul Gazeta de Sud împlineşte 25 de ani de când primul număr al ziarului a văzut lumina tiparului. Cu această ocazie, oferim oportunitatea ca 25 dintre cei mai fideli colaboratori ai Gazetei de Sud din mediul de business să se prezinte în paginile ziarului.

Novara T Impex – încă o firmă de construcţii care activează pe piaţa din Oltenia – şi-a croit drum în decursul a 26 de ani. Iată ce deosebeşte societatea de alte firme de profil.

Înființată în 1994, Novara T Impex este un reper important pe piața construcțiilor din Oltenia. Compania se axează pe realizarea de lucrări de construcții civile, industriale, instalații sanitare, electrice și termice. Pe parcursul celor 26 de ani de activitate, Novara T Impex a crescut. Şi-a consolidat poziția deținută pe piața construcțiilor. Firma şi-a diversificat permanent activitatea prin deschiderea unor linii de producere a tâmplăriei din aluminiu și PVC, fasonare oțel beton, precum și prelucrarea lemnului și a pietrei.


„De-a lungul anilor ne-am diversificat activitatea, încercând să atingem un cât mai mare grad de independență prin procurarea de utilaje şi dotări şi extinderea tipurilor de lucrări executate. Avem ateliere specializate dotate cu utilaje pentru prelucrarea pietrei naturale, pentru producția de tâmplărie, inclusiv a geamului termopan, pentru prelucrarea lemnului și fasonarea automatizată a armăturilor din oțel beton.

Lucrare realizată de Novara T Impex

Spre deosebire de multe firme de construcții, am investit permanent și dispunem de o dotare foarte amplă: macarale turn și auto, autobetoniere, manipulatoare telescopice, excavatoare, buldozere, încărcătoare frontale, buldoexcavatoare, cilindre compactoare, autobasculante, trailere etc.

De asemenea echiparea societății include sisteme germane de cofraje metalice, grinzi, schele și popi telescopici. În comparație cu alte firme, nu suntem nevoiți să închiriem tehnica de lucru pentru că o avem în dotarea societății“, a spus inginerul Lucian Tomescu, reprezentant al Novara T Impex.

Ce diferenţiază Novara T Impex de alţi constructori

În cei 26 de ani de când se află pe piață, Novara T Impex a executat o gamă variată de lucrări, inclusiv de canalizare, de alimentare cu apă, hale industriale, săli de sport, blocuri de locuințe, școli, grădinițe sedii de instituții. Toate au fost realizate cu personal propriu, în general fără subcontractanți, aceasta fiind, de altfel, ceea ce face diferența între Novara T Impex și alți constructori.

Povestea Novara T Impex a mai apărut în GdS. Compania s-a dezvoltat treptat.

„Avem capacitatea de a realiza orice lucrare integral cu personal propriu, fără subcontractanți. În regiunea Olteniei, printre cele mai reprezentative lucrări din ultimii sunt blocurile ANL din Târgu Jiu, Drăgaşani şi Vişina, alimentare cu apă, canalizare și grădiniță în Bistreț, Căminul Cultural din Dobrosloveni, reparații curente la Spitalul Victor Babeș și Spitalul Clinic Județean de Urgență, Sediul ISU din Craiova, alimentare cu apă în Podari, Centrul Cultural Cârcea, Canalizarea și stația de epurare din comuna Pielești, sediul Primăriei Bistreț, Zona de agrement și ștrand Motru.


De asemenea, avem două proiecte rezidențiale finanțate din fonduri proprii. Sunt 52 de case în zona Selgros, aparținând de Malu Mare, dintre care 14 sunt ridicate. Mai sunt și șase blocuri pe strada Brestei. În total sunt prevăzute 128 de apartamente, precum și spații comerciale și de servicii publice“, a adăugat Lucian Tomescu.

Cum a reuşit Novara T Impex să reziste pe piaţă

Pentru o firmă, 26 de ani de existenţă pe piaţă înseamnă destul de mult. Cum a reuşit firma o astfel de performanţă? Seriozitatea, corectitudinea, tehnologia de ultimă oră, investițiile permanente sunt elementele care au făcut din Novara T Impex un reper pe piața construcțiilor din Oltenia.

„Am executat și avem în continuare în derulare contracte de execuție a unor lucrări în străinătate. Lucrăm cu succes cu diverse autorități publice din Germania, lucrările fiind câștigate direct prin licitații publice, nu subcontractate. Începând din anul 2014 până în prezent, am finalizat mai multe contracte de lucrări cu instituții publice germane, atribuite în urma unor proceduri de licitație“, a adăugat Lucian Tomescu.

Lucrare realizată de Novara T Impex


În momentul de față, societatea acordă o atenție sporită și se implică în dezvoltarea durabilă și protecția mediului înconjurător. Reuşeşete acest lucru prin reciclarea materialelor din demolări cu concasorul de ultimă generație și stația de sortare achiziționate recent de firmă. Acestea vor fi reutişlizate ca strat suport la alte lucrări. Firma mai protejează mediul și prin revalorificarea rumegușului rezultat din prelucrarea lemnului în atelierele proprii. Realizează acest lucru cu ajutorul presei pentru fabricarea brichetelor folosite la încălzire.

Planuri de viitor

În prezent, Novara T Impex are 120 de angajați. Conducerea firmei spune că ar mai fi posibile angajări. Ar mai avea nevoie de cel puțin 60 de salariați pentru execuția lucrărilor contractate în acest moment.

Gama de locuri de muncă este variată. Firma se adresează oricui dorește să se dezvolte și să lucreze într-un mediu de profesioniști, informează compania.


Cu o cifră de afaceri în creștere de la an la an, Novara T Impex este una dintre cele mai performante firme de profil din regiunea Olteniei.


Reprezentanţii Novara T Impex susţin că au avut, de-a lungul timpului, o relaţie foarte bună cu cotidianul Gazeta de Sud.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

OMS: Record de cazuri noi de Covid-19 înregistrate într-o...

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a raportat...

ȘTIRI GdS

O femeie din Craiova, la un pas de moarte

Un bărbat de 76 de ani a murit după ce a fost lovit cu mașina de un tanar de 19 ani, din...

Bundesliga va debuta la jumătatea lunii septembrie

Noua ediţie a Bundesligii va debuta pe 18 septembrie 2020 şi se va încheia pe 22 mai 2021, potrivit calendarului publicat vineri...

MotoGP: A fost anulat Marele Premiu al Americilor

Marele Premiu al Americilor la MotoGP a fost anulat oficial. Anunțul a fost făcut vineri de către Federaţia Internaţională de Motociclism.

Orban: Cluburile ar putea fi închise după ora 22.00.

Cluburile ar putea fi închise după ora 22.00 dacă nu se respectă regulile de protecție sanitară, a declarat sâmbătă, premierul Ludovic Orban,...

Încă o noapte de violențe la Belgrad. Protestatari răzleți...

Protestatarii au aruncat cu pietre în forțele de ordine care protejau intrarea în Parlamentul de la Belgrad în a patra seară de...

OMS: Record de cazuri noi de Covid-19 înregistrate într-o...

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a raportat vineri o creştere cu 228.102 a cazurilor de Covid-19 în ultimele 24 de ore, ceea...