10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAfaceri de succesAfaceri de succes. Top Gel dezvoltă de 25 de ani povestea dulce a businessului cu îngheţată

Afaceri de succes. Top Gel dezvoltă de 25 de ani povestea dulce a businessului cu îngheţată

Gazeta de Sud. Împlinim 25 de ani. Spunem povestea a 25 de firme. În acest an, pe 15 martie, cotidianul Gazeta de Sud împlineşte 25 de ani de când primul număr al ziarului a văzut lumina tiparului. Cu această ocazie, oferim oportunitatea ca 25 dintre cei mai fideli colaboratori ai Gazetei de Sud din mediul de business să se prezinte în paginile ziarului.

Astăzi prezentăm povestea de succes a unei companii locale, care a demarat activitatea în acelaşi an cu Gazeta de Sud. De 25 de ani, Top Gel produce îngheţată pe care o livrează unui număr de peste 20.000 de clienţi din întreaga ţară. De câţiva ani, compania s-a lansat în producţia de patiserie, cel mai dezvoltat segment fiind cel al producţiei de napolitane.

Top Gel este unul dintre principalii jucători și una dintre „vocile“ importante de pe piața de înghețată din România. Top Gel marchează 25 de ani de expertiză susținută în industria producției și a distribuției de înghețată. Aşadar, istoria de business de 25 de ani a Top Gel se împleteşte cu istoria de 25 de ani a Gazetei de Sud.

Top Gel face distribuţie la nivel naţional


În 25 de ani, Top Gel a investit constant pentru a face faţă cerinţelor de pe piaţă din segmentul de profil. În plus, activitatea companiei a vizat şi acţiuni de responsabilitate socială. În acest fel, o parte a profitului Top Gel s-a întors în comunitate.

„De-a lungul timpului am luat constant în considerare cerințele și nevoile clienților și consumatorilor noștri și evoluțiile din industrie și din piață, motiv pentru care am făcut investiții constante atât la nivel de echipamente, cât și la nivel de responsabilitate socială și la nivel de linii de producție și distribuție la nivel național“, au precizat reprezentanţii Top Gel.


Compania a ajuns să aibă, în prezent, peste 50 de sortimente și arome de înghețată. Top Gel se adresează unui număr de peste 20.000 de clienți din întreaga țară. Afacerea înseamnă şi 350 de angajați și 24 de puncte de distribuție. De asemenea, înseamnă și o flotă proprie, care acoperă 100% suprafața țării.

Capacitatea medie de producție Top Gel este de 70 de tone de înghețată pe zi

De-a lungul timpului, producătorul de îngheţată din Craiova şi-a consolidat poziţia pe piaţa de profil din România. Top Gel este unul dintre primii și cei mai importanți producători și distribuitori de înghețată din România.


Top Gel include nouă linii de produse de înghețată (portofoliul include peste 50 de sortimente și arome). De asemenea, compania s-a lansat de ani buni în industria produselor de patiserie. La ora actuală, în fabrica Top Gel există și şase linii dedicate produselor de patiserie. Sunt produse diverse sortimente de turtă dulce, napolitane, biscuiți, rulade și pufuleți. Cel mai important produs, cu ponderea cea mai mare în acest segment, sunt napolitanele. Top Gel fabrică aproximativ 20 de sortimente și arome de napolitane.


În fabrica de îngheţată de la Cârcea, Top Gel poate produce cantităţi impresionante de îngheţată. Potrivit datelor furnizate de companie, capacitatea medie de producție a Top Gel este de 70 de tone de înghețată pe zi. Capacitatea maximă de producţie este de 100 de tone de înghețată pe zi.


Compania activează la nivelul întregii țări, punctele de distribuție acoperind în prezent 100% din suprafața României.

Echipa companiei însumează 350 de angajaţi

La nivel național, echipa este alcătuită în prezent din 350 de angajați. Majoritatea lucrează la fabrica din comuna Cârcea, în apropierea municipiului Craiova.
Mulți dintre aceștia fac parte din compania producătoare de îngheţată de mulți ani. „Avem chiar echipe care ne sunt alături încă de la înființarea Top Gel, adică de 25 de ani“, informează compania.

Cum a crescut o afacere în 25 de ani

În economia concurenţială actuală, este un real succes să rezişti 25 de ani pe piaţă. Cu atât mai mult cu cât în 25 de ani se pot schimba de multe ori gusturile clienţilor. Top Gel a dezvăluit, pentru GdS, care a fost „reţeta“ succesului pe 25 de ani.


„Secretul succesului Top Gel derivă din preocuparea constantă a companiei în ceea ce privește îmbunătățirea serviciilor și a produselor oferite, investiția constantă în echipamente de ultimă generație, un raport calitate-preț foarte competitiv, o sortimentație bogată, atât în sezon (la nivel de produse din categoria de înghețată), cât și în afara sezonului (la nivel de produse de patiserie). Faptul că Top Gel are o sortimentație bogată (peste 50 de sortimente și arome de înghețată și aproximativ 20 de sortimente și arome de napolitane) și un număr de 20.000 de clienți la nivelul întregii țări reprezintă un adevărat succes“, au spus reprezentanţii companiei.


Totodată, în 2018, fabrica a înregistrat o producție anuală de 5.000 de tone de înghețată. Compania susţine că producţia mare din 2018 reprezintă „unul dintre cei mai buni indicatori ai succesului nostru și ai poziționării companiei Top Gel pe piață“.

Perspectivele de business ale companiei

Obiectivele Top Gel în perioada următoare țin de consolidarea poziției curente pe segmentele de piață actuale, de extindere a prezenței în urban mediu și, pe termen lung, în urban mare.


Compania vizează în continuare creșterea notorietății în mediul de business, dezvoltarea unei comunicări regulate cu clienții și cu consumatorii, precum și lansarea pe piață a unui nou sortiment premium care să fie disponibil în marile rețele de distribuție.

Top Gel şi Gazeta de Sud au dezvoltat parteneriate

De-a lungul existenţei Gazetei de Sud şi Top Gel, cele două entităţi au dezvoltat proiecte sociale împreună. În urma proiectelor comune, de rezultatul acestei colaborări au beneficiat mulţi membri ai comunităţii locale.


Ce înseamnă Gazeta de Sud pentru Top Gel? „Gazeta de Sud a reprezentat întotdeauna pârghia de implicare activă în societate și în cauze sociale, realizând împreună o multitudine de proiecte cu impact semnificativ în comunitate.

Numai în 2019 ne-am implicat în dotarea cu aparatură medicală a trei secții importante ale spitalelor din Craiova, respectiv secțiile de ORL și Cardiologie de la SCJU Craiova și Secția de Neonatologie a Spitalului Filantropia“, au menţionat reprezentanţii Top Gel.


ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS