20.6 C
Craiova
miercuri, 9 octombrie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAmbasadorii campaniei „Dăm aripi educației”, AMI și Denis The Motans, vin la Promenada Mall Craiova

Ambasadorii campaniei „Dăm aripi educației”, AMI și Denis The Motans, vin la Promenada Mall Craiova

Sondaj World Vision România: Peste jumătate (56%) dintre cadrele didactice din mediul rural declară că lipsa rechizitelor la începutul anului școlar afectează motivația elevilor de a participa la școală

Potrivit celui mai recent sondaj al Fundației World Vision România, la începutul anului școlar, copiii din mediul rural nu au acces întotdeauna la rechizitele de care au nevoie: 29% declară că nu au instrumente de scris (pixuri, stilouri,creioane), 20% nu au caiete, iar 17% nu au ghiozdane. De asemenea, potrivit cercetării, 56% dintre profesori consideră că lipsa rechizitelor este direct proporțională cu motivația elevilor de a participa la școală. Dotările bibliotecilor sunt evaluate ca având o selecție de cărți esențiale sau chiar limitate (39%), iar în ceea ce privește accesibilitatea, deplasarea către bibliotecă necesită utilizarea unui mijloc de transport (44%).

În ceea ce privește îmbunătățirea accesului copiilor din mediul rural la cărți și rechizite, 75% dintre profesori declară că acest lucru ar putea avea loc prin intermediul unor programe guvernamentale de sprijin, dar și prin sprijin din partea ONG-urilor (45%) și inițiative locale/comunitare (43%).

E greu să te gândești că în România încă mai există copii care nu au rechizite la începutul unui an școlar și că această realitate crudă poate avea consecințe nefaste asupra dorinței copiilor de a merge la școală. Studiul acesta nu ar trebui privit doar prin prisma procentelor, ci prin prisma copiilor reali din spatele acestor procente. Mi-aș dori să vedem că, dincolo de aceste statistici, copiii au nevoie de ajutorul nostru, al tuturor, pentru a nu rămâne în urmă. Nu procentele trebuie să scadă sau, după caz, să crească, ci capacitatea acestor copii de a avea șanse egale în educație și dezvoltare. Pentru că fără educație, copiii devin adulți fără pregătire, cu șanse de angajare reduse, care își formează familii cu aceleași probleme, generație după generație.”, a declarat Mihaela Nabăr, Director Executiv World Vision România.

Marți, 10 septembrie, la ora 16.30, ambasadorii campaniei, AMI și Denis The Motans, vin la Promenada Mall Craiova

Campania „Dăm aripi educației” a început miercuri, 28 august, la Mega Mall București și va continua la Craiova, pe 10 septembrie, 16.30, la Promenada Mall Craiova (Zona Food Court, Etaj 1). În acest cadru special, ambasadorii campaniei, AMI și Denis (The Motans), se vor întâlni cu 30 de copii din programele World Vision România. Vor împărtăși povești din cariera lor și se vor provoca reciproc la discuții despre cărți și lectură, inspirându-i astfel pe cei mici.

La finalul evenimentului, ambasadorii vor oferi cadouri copiilor și vor face un apel la donații de cărți și rechizite noi, pentru a sprijini educația copiilor din comunitățile vulnerabile.

NEPI Rockcastle se implică activ în susținerea acestei campanii, dar și în numeroase alte proiecte de responsabilitate socială. Suntem partenerii World Vision România de 4 ediții ale acestei campanii, iar anul acesta s-au alăturat proiectului 18 centre comerciale, astfel încât, vom reuși, prin donațiile colectate, să acoperim școli și comunități din 25 de județe. Pentru noi este o misiune asumată să contribuim la dezvoltarea tinerelor generații, iar educația este baza unei societăți sănătoase”, a completat Roxana Baias, Group Head of Marketing NEPI Rockcastle.

Primele trei ediții ale campaniei „Dăm aripi educației“ au sprijinit 34.532 de copii vulnerabili și 2.829 de profesori din 104 școli din mediul rural

Ca urmare a derulării campaniei „Dăm aripi educației“, 104 şcoli din mediul rural au primit donaţii în cărţi şi piese de mobilier necesare pentru dotarea bibliotecilor, ajutând astfel 34.532 de elevi să descopere bucuria lecturii.

Tot în cadrul studiului menționat anterior, cadrele didactice au observat o schimbare în atitudinea elevilor față de lectură, peste jumătate dintre acestea raportând că 7 din 10 elevi și-au îmbunătățit considerabil atitudinea față de lectură în urma cărților primite. De asemenea, 52% dintre elevi au început să citească mult mai des. Sprijinul primit a avut un efect pozitiv și asupra procesului educațional în ansamblu, 70% dintre profesori subliniind că accesul la resurse noi a contribuit la o îmbunătățire semnificativă a calității și eficienței activităților de predare și învățare.

Cărțile primite vin într-un moment de maximă necesitate. Având în vedere faptul că facem parte dintr-o școală mică, cu posibilități financiare reduse, aceste donații ne-au ajutat mult în completarea titlurilor existente în biblioteca școli.  Unul dintre aspectele pozitive este că aceste titluri se adresează atât elevilor de la învățământul primar, cât și celor de la gimnaziu și acoperă mai multe domenii, nu doar texte literare. Cred și sper că prin intermediul acestor cărți vom stârni interesul elevilor pentru lectură și cunoaștere.” (Profesor, Școala Cehal, Satu Mare)

Bibliotecile din mediul rural, prin ochii Consiliul Consultativ al Copiilor World Vision România

Pentru că biblioteca a avut un rol atât de important pentru mine, susțin necesitatea ca statul român și autoritățile locale să aibă un rol mai activ în sporirea și modernizarea facilităților de care dispune, pentru ca în fiecare localitate să existe un astfel de spațiu.” Maria, membră în Consiliul Consultativ al Copiilor World Vision România

În orașul meu biblioteca nu este deloc vizitată deoarece toată lumea preferă să meargă în alt oraș să își cumpere cărți pentru că nu există diversitate. Eu prefer să citesc o carte online pentru că știu că așa o găsesc. În plus, sunt cărți foarte vechi și se pot rupe foarte ușor!” Robert, membru în Consiliul Consultativ al Copiilor World Vision România

Să nu lăsăm pe mâine ce putem dărui azi. Unde putem umple rafturile goale 

La cea de-a IV-a ediție a campaniei „Dăm aripi educației”, World Vision România își propune să doteze cu rafturi și să adune cărți pentru cel puțin 45 de școli din peste 25 de județe și să ofere sprijin pentru 10.000 de copii și peste 500 de profesori.


În Craiova, campania se desfășoară în perioada 28 august – 22 septembrie, la Promenada Mall Craiova, iar urna de donații este amplasată în zona de evenimente din Food Court, vis-a-vis de FryDay. Cei care nu pot dona cărți sau rechizite pot susține fundația cu 4 euro pe lună, trimițând un SMS cu textul SPERANTA la numărul 8864 sau printr-o donație pe site-ul fundației: https://bit.ly/4dQIFTK.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS